Στη Σόλωνος 49, στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας του ’30 άνοιξε εδώ και λίγο καιρό το The Dark Side of Chocolate. Πρόκειται για ένα εργαστήριο, μια χαριτωμένη, μίνι διαστάσεων «μπουτίκ σοκολάτας» την οποία εύκολα θα εντοπίσεις από την κοκκινόμαυρη φωτεινή πινακίδα και την υπέροχη γωνιακή της τζαμαρία που θυμίζει πίνακα του Hopper.

Η εσωτερική διακόσμηση είναι εκλεκτική. Οι τοίχοι και τα έπιπλα είναι βαμμένα στο χρώμα της σοκολάτας ενώ το πάτωμα είναι στρωμένο με γεωμετρικά κοκκινόμαυρα πλακάκια, ένα μοτίβο το οποίο επαναλαμβάνεται και στις συσκευασίες. Το ψυγείο-προθήκη είναι διακριτικό με τα σοκολατάκια να έχουν τον πρώτο ρόλο, παραταγμένα σε λαχταριστές σειρές σαν στρατιωτάκια ενώ ο κύριος χώρος του εργαστηρίου είναι ορατός μέσα από ένα ανοικτό κάδρο στον τοίχο.

 

Το επισκεφτήκαμε ένα Σάββατο μεσημέρι. Σταθήκαμε τυχεροί και βρήκαμε να καθίσουμε στο τραπεζάκι κοντά στη τζαμαρία (έχει 4 μόνο τραπέζια) και παραγγείλαμε μια ζεστή σοκολάτα την οποία άλλωστε μας πρότεινε ο περήφανος για τη δουλειά του chocolatier Αριστοτέλης. Πράγματι ήταν εξαιρετική με σωστό βάρος και υφή, ελαφρώς αρωματισμένη από μπαχάρια. Θα την ήθελα λίγο πιο ζεστή προσωπικά γιατί σερβίρεται σε τεράστια κούπα και κρυώνει μέχρι να πεις μια κουβέντα με την παρέα σου.

Ο δημιουργός δεν θέλησε να μας αποκαλύψει τη συνταγή, περιορίστηκε στο να μας εξηγήσει ότι πρόκειται για ένα μίγμα ποικιλιών Valhrona. Σεβαστό.

Σα να μην μας έφτανε το γενναιόδωρο μέγεθος της ζεστής σοκολάτας, μας πρόσφερε να δοκιμάσουμε μια σειρά από gourmet σοκολατάκια σε πολλές γεύσεις: κακάο, λεμόνι, ροζ πιπέρι, βιολέτα ως επίσης και ολόφρεσκα τρουφάκια τα οποία έφτιαξε όσο ήμασταν εκεί. Πολύ ιδιαίτερες γεύσεις αλλά όχι μόνο για τους μύστες της σοκολάτας. Ακόμη και οι «απλές» τρούφες είναι εξαιρετικές και σίγουρα διαφορετικές σε σχέση με ότι έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα. Φυσικά μπορείτε να πάρετε για το σπίτι ή για δώρο. Θα σας τα τυλίξει στα πολύ όμορφα κουτάκια του τα οποία – προσοχή- έχουν πάτο από σοκολάτα!

 

Η μουσική, κυρίως ροκ αλλά σε χαμηλή ένταση, ήταν ενδιαφέρουσα χωρίς να εμποδίζει την κουβέντα.

Ο λογαριασμός μας έκανε να χαμογελάσουμε. Λογικές τιμές. Πόσο συχνά συμβαίνει αυτό;

Θα ξαναπάς; Ε ναι και θα πάρω και για το σπίτι. Να πας κι εσύ αλλά όχι Κυριακή. Είναι κλειστά.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: