Επειδή και η ταινία είναι απλή, ειλικρινής και ξεκάθαρη, θα ξεκινήσω με την ετυμηγορία: μου άρεσε πολύ. Και ειδικά το πρώτο μέρος. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα μεγαλύτερη ίντριγκα και περιπλοκότητα στο σενάριο. Καθώς προχωρούσε η ταινία, προσπαθούσα να προβλέψω τι θα γίνει, αλλά όλες οι μαντεψιές μου έπεφταν στον κενό. Η υπόθεση ήταν πιο straightforward, απ’ ότι περίμενα και τελικά αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Είναι μια είδους επιστροφή σε απλά σενάρια (αλλά καθόλου απλοϊκά), με κλασσικά ηθικά διλήμματα και συνηθισμένα και πολύ αληθινά συναισθήματα. Γι’ αυτό και είναι πολύ επιτυχημένη η νέα ταινία του George Clooney.

Προφανώς όλη η ταινία στηρίζεται στον Ryan Gosling, που είναι αδιαμφισβήτητα ο πρωταγωνιστής και παίζει το ρόλο στα δάχτυλα του. Είναι ότι πρέπει για το ρόλο του καλού παιδιού, που ενάντια στα πιστεύω του, αναγκάζεται να παίξει πιο βρώμικα απ’ ότι θα ήθελε. Του πάει πολύ αυτό το παλιομοδίτικο δίλημμα, γιατί το καθαρό του πρόσωπο και βλέμμα, αντιπροσωπεύουν ακριβώς αυτό: το καλό παιδί. Ryan Gosling - The good guy

Εδώ φαίνεται και το πόσο cool και ακομπλεξάριστος είναι ο George Clooney, που δεν διστάζει να πάρει τον δεύτερο ρόλο και να αναδείξει τον online casino Ryan Gosling, ως το νέο του alter ego. Παίζει με αυτό προφανέστατα και στην αφίσα της ταινίας, άλλωστε.

The Ides of March alter ego

Ryan & George

Πολύ καλή στο ρόλο της και η Evan Rachel Wood, η αγαπημένη μου βασίλισσα Sophie-Anne, από το True Blood. Not just a pretty face. Έχει σίγουρα ιδιαίτερο χαρακτήρα και μια ποιότητα σαν ερμηνεύτρια, που φαίνεται στο Ides of March.

The Ides of March Evan Rachel Wood

Evan Rachel Wood

Γενικά το cast είναι απίστευτο. Philip Seymour Hoffman και Paul Giamatti, είναι όπως πάντα άψογοι. Η Marisa Tomei, μεγαλώνει με θράσος θα έλεγα, και αποδεικνύει ότι δε χρειάζονται μύρια botox για να είσαι sexy, όμορφη και να εξακολουθείς να δουλεύεις μετά τα 40 στο Hollywood.

The Ides of March Marisa Tomei

Marisa Tomei

Σε πιο μικρό ρόλο βρίσκουμε και τον απόλυτα υποτιμημένο και εξαιρετικό ερμηνευτή Jeffrey Wright. Ελπίζω, κάποια στιγμή να τον δούμε και σε κάτι που θα είναι στημένο πάνω του. Όλα αυτά δείχνουν την πολύ καλή κρίση του Clooney, που έχει μαζέψει ένα πολύ αξιόλογο cast.

Παρ’ όλα αυτά, δεν πιστεύω ότι πρόκειται για την ταινία της χρονιάς ή για την οσκαρική ερμηνεία του Gosling! Πολύ θα λυπηθώ αν βραβευτεί γι’ αυτή την ταινία και όχι για το Drive. Το Ides of March είναι μια κλασσική καλή ταινία, που χάρηκα πολύ που την είδα και μου προσέφερε ένα πολύ όμορφο Κυριακάτικο απόγευμα. Δηλαδή, εκπληρώνει κατά 100% τον στόχο του κινηματογράφου, που είναι ιερός (ειδικά αυτή την εποχή). Συνεπώς την προτείνω ανεπιφύλακτα.

The Ides Of March

The Ides Of March

Σημ. : Πράγματι ο ελληνικός τίτλος είναι ακατανόητος και αστείος (at least). Γιατί δεν το μετέφρασαν «Η εκλογή του Μαρτίου» να τελειώνουμε;

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: