Στο Zonar’s είχα να πάω πάρα πολύ καιρό για τον απλό λόγο, ότι είναι πανάκριβο και μάλιστα πολλές φορές χωρίς λόγο. Δηλαδή, την τελευταία φορά που είχα πάει και έφριξα, είχα παραγγείλει μια Heineken, η οποία κόστιζε γύρω στα 6-7 ευρώ, αν δεν κάνω λάθος. Δέχομαι να θες να περάσεις το προφίλ του “premium” καφέ/ζαχαροπλαστείου, και συνεπώς να είσαι πανάκριβος, αλλά πρέπει να το υποστηρίζεις με τα αντίστοιχα προϊόντα. Ας είχε μια premium μπύρα τουλάχιστον. Δεν μπορείς να πουλάς την Heineken 7 ευρώ! Είναι τεράστια κοροϊδία.

Zonar's

Μετά λοιπόν την αποχή μου για κανένα 2χρονο, χθες το απογευματάκι μετά από προτροπή του φίλου Παναγιώτη, επισκεφθήκαμε το Zonar’s. Μιας και θα πλήρωνα υπερβολικά για ότι κι αν έπαιρνα, αποφάσισα να το ευχαριστηθώ κιόλας και έτσι παρήγγειλα ένα prosecco. Τι καλύτερο για εκείνη την ώρα!

Zonar's prosecco

Prosecco

Στην επιφάνεια του υγρού επέπλεαν 2 κομματάκια φράουλας πολύ αρωματικής και γλυκιάς και το ποτό συνοδευόταν από 3 αλμυρά μπισκοτάκια (τύπου μπατόν σαλέ, αλλά σε στρογγυλό), πολύ φρέσκα και νόστιμα. Άρα, έτσι έφυγαν 9,2 ευρώ. Ο αγαπητός φίλος μου, πήρε μια ζεστή σοκολάτα, που ναι μεν ήταν πραγματική, πηχτή, μαύρη σοκολάτα, αλλά δεν ήταν όσο ζεστή έπρεπε, με αποτέλεσμα να την πιει όσο πιο γρήγορα μπορούσε για να μην παγώσει εντελώς. Συνοδευτικά στη σοκολάτα ήταν μερικά αμύγδαλα καλυμμένα με σοκολάτα. 6,5 ευρώ λοιπόν για μια μικρή κούπα χλιαρής σοκολάτας. Αν το συγκρίνω με το Petite Fleur ή το Τσάι, θα εκνευριστώ…

Hot? chocolate

Hot? chocolate

Ωστόσο, το Zonar’s έχει κάτι άλλο που με κερδίζει: αυτή τη γεροντίλα και την παλιά ατμόσφαιρα. Παρ’ όλο που ανακαινίστηκε πριν αρκετά χρόνια, δεν έχασε την παλιά του ταυτότητα. Όποια μέρα/ώρα και να πας, θα δεις θεϊκές μορφές γέρων, που είτε διαβάζουν την εφημερίδα τους, είτε μόνοι τους απολαμβάνουν τον καφέ τους και «κρυφακούν» τους διπλανούς τους. Αυτό δίνει μια πολύ αστεία, ελκυστική και οικεία αίσθηση στο μέρος και είναι ο βασικός λόγος που θα ήθελα να το επισκέπτομαι συχνότερα.

Σημ. : Ακριβώς δίπλα, στη Βουκουρεστίου, υπάρχει το κατάστημα Zonar’s που πουλάει σοκολατάκια, τα οποία (surprise!) είναι πανάκριβα, αλλά από τα ωραιότερα που έχω δοκιμάσει την Αθήνα.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: