Ένα σκοτεινό και συννεφιασμένο πρωϊνό Σαββάτου στο Σύνταγμα το ζευγάρι της ιστορίας κατεβαίνει την Μητροπόλεως αφήνοντας πίσω του μια αναστατωμένη και θορυβώδη πλατεία.

Δεν θα περπατήσουν πολύ. Το μάτι σταματά μπροστά σε ένα πολύ φωτεινό και υπερμοντέρνο χώρο. Η τέλεια αντίθεση με τη μουντή φθινοπωρινή ημέρα. Είναι το Hip café.

Είχαν ακούσει ότι πρόκειται για ένα all day snack café. Ο μακρόστενος και πολυεπίπεδος αυτός χώρος διαθέτει δύο εισόδους τη μια στη Μητροπόλεως 26 και την άλλη στην Πετράκη 3 (μικρό στενάκι μεταξύ Ερμού και Μητροπόλεως).

Μπαίνοντας από τη Μητροπόλεως βρίσκονται μπροστά σε ένα μεγάλο μακρόστενο τραπέζι, στο οποίο κανείς θα μπορούσε να αράξει με φίλους ή να πιάσει κουβέντα με αγνώστους όπως γίνεται συνήθως και να χαζέψει την προετοιμασία του καφέ ή τις βιτρίνες με τα γλυκά.

 

Προτίμησαν ωστόσο να προχωρήσουν και να καθίσουν σε ένα από τα στρογγυλά τραπεζάκια μπροστά στην πεντακάθαρη κουζίνα όπου προετοιμάζονται τα πιάτα φαγητού. Αν ήθελαν να αποφύγουν τα πολλά βλέμματα θα ανέβαιναν την στριφογυριστή σκάλα στο πανέμορφο πάνω επίπεδο αλλά δεν ήθελαν.

Η ατμόσφαιρα μέσα είναι ήρεμη. Λευκός μινιμαλισμός με πινελιές χρώματος στα τραπέζια, τις επώνυμες design καρέκλες ή το φωτισμό. Ακούγεται κινηματογραφική μουσική.

Πρωϊνή η ώρα και το ζευγάρι επιλέγει, τι άλλο, ζεστά ροφήματα, καφέ και τσάι.

Εκείνος παίρνει καλοφτιαγμένο διπλό εσπρέσσο και επαινεί αβίαστα το συνοδευτικό φρέσκο κουλουράκι.

Eκείνη, ως λάτρης του τσαγιού, επιλέγει τσάι του Νείλου.

Το τσάι σερβίρεται comme il faut με όλο το σετ: τσαγιέρα, μεταλλικό σουρωτήρι, κούπα, πιατάκι.

Εκείνη παίζει με τα κουζινικά και παρασκευάζει το τσάι, το οποίο διαχεόμενο αποκτά κοκκινωπό χρώμα.

Εκείνος της εξηγεί: είναι λόγω του υβίσκου που περιέχει.

Σχεδόν ταυτόχρονα έρχονται τα συνοδευτικά.

Εκείνος πήρε cheesecake με μέλι, αφράτο και πιο ελαφρύ από τα συνήθη αφού δεν έχει γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα πάνω του.

Εκείνη pancakes ολικής άλεσης με ζάχαρη άχνη, κανέλλα και σιρόπι σφενδάμνου (maple syrup). Καλά εκτελεσμένο αλλά θα ήταν ακόμη καλύτερο αν είχε λιγότερη κανέλλα αποφαίνεται.

Ζητούν το λογαριασμό τον οποίο και φέρνει ο συμπαθής ιδιοκτήτης: 17.60 ευρώ. Όχι ό,τι ακριβότερο στην περιοχή του Συντάγματος αλλά προς το πάνω όριο των τιμών σίγουρα.

Βγαίνουν από την έξοδο της οδού Πετράκη και κατευθύνονται προς την πολύβουη Ερμού. Θα επιστρέψουν μιαν άλλη μέρα για να δοκιμάσουν και τα αλμυρά πιάτα. Ίσως για brunch.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: