Μένοντας κανείς στα νότια προάστια έχει πραγματικά λίγες επιλογές ως προς το που να βγει για ποτό ή καφέ. Τα καφέ-υπερπαραγωγή της Ζησιμοπούλου στη Γλυφάδα κατάφεραν μέσα σε μια δεκαετία να φτάσουν στην υπερβολή και το κιτς μαζεύοντας τον πιο παράταιρο κόσμο. ‘Όμως για να μην αδικήσω και το μέρος που χρόνια πήγαινα σε «κοπάνες» από το σχολείο, πιο πάνω προς τα στενάκια πέριξ της πλατείας Εσπερίδων τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα.

mosaiko

Εκεί λοιπόν στη Λαοδίκης 30, λειτουργεί από την αρχή της χρονιάς, αν δεν κάνω λάθος, το MOSAΪKO το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως cocktail espresso bar με το σλόγκαν «το κέντρο στα νότια». Πράγματι με το που μπαίνεις μέσα διαπιστώνεις μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με οτιδήποτε άλλο στη Γλυφάδα. Φυσάει ένας αέρας κέντρου, μια αίσθηση downtown. Και η περιοχή γύρω απαλλαγμένη από τα πολλά και γνωστά προβλήματα του κέντρου.

mosaiko - cocktail

Ξεκινώντας από το όνομα, προκύπτει προφανώς από το πάτωμα, ένα μωσαϊκό πάνω στο οποίο ακουμπούν vintage τραπεζάκια και καθίσματα, με highlight μια πολύ ωραία πολυθρόνα. Το μπαρ είναι λίγο πιο μοντέρνο με κύρια υλικά σίδερο, ξύλο και μπετόν, ενώ στο χώρο επιβάλλεται μια φωτογραφία μεγάλων διαστάσεων των Rolling Stones σχεδόν αγνώριστων σε μικρή ηλικία. Το φωτισμό υποστηρίζουν βοηθητικά vintage φωτιστικά και πολύχρωμα fairylights ενώ στην ατμόσφαιρα συμβάλλουν και οι προβολές στο ταβάνι του ημιορόφου.

Στο MOSAΪKO θα πιεις καλοφτιαγμένα ποτά και cocktails αλλά και καφέ. Πήγαμε κατά τις 7 μετά τη δουλειά. Αν και χαλαρά από άποψη κόσμου μόλις καταφέραμε να βρούμε το τελευταίο τραπέζι μέσα.
Δοκιμάσαμε από τα house cocktails, το Green Apple Basil με κύρια συστατικά gin, lime, μήλο, ginger & βασιλικό και το Edem με ρούμι, μήλο, ginger, lime, agave κα. Λίγο παρόμοια σε γεύση αφού έχουν κοινά συστατικά (με εξαίρεση το αλκοόλ) ωστόσο αρκετά ισορροπημένα και με σώμα θα έλεγα. Κάποιος έμπειρος mixologist έβαλε το χεράκι του εδώ. Πέραν της γεύσης μας εξέπληξαν και με την εμφάνιση αφού ήρθαν διακοσμημένα με contrasting ροδοπέταλα, πανέμορφη εικόνα και χρώματα που ικανοποιούν και τον πιο δύσκολο εστέτ.

mosaiko-διακόσμηση

Επιπλέον όπως μας ενημέρωσαν με τον λογαριασμό είχαμε και 30% έκπτωση στην τιμή των ποτών λόγω Happy hour 5-9μμ. Σε ευχαριστώ Θεέ των Ανώνυμων Αλκοολικών Ψυχών. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Δεν θα γκρινιάξω έτσι για τη μουσική η οποία ήταν από web radio όσο καθήσαμε εμείς. Μάλλον πέσαμε στην περίπτωση. Μαθαίνω ότι τα βράδια κινείται σε pop, indie rock πλαίσια ενώ γνωστοί dj κάνουν το πέρασμά τους (στις 6/10 λχ θα είναι ο Quentin).

mosaiko

Όσο είναι καλός ο καιρός κάθεσαι και έξω στα μεγάλα τραπέζια ή πίσω στη μικρή αυλή. Λέω να ξαναπάω σύντομα για ποτό βράδυ ή για μεσημεριανό καφέ. Φαντάζομαι θα είναι ιδανικά μεσημέρι ή απόγευμα Σαββάτου μετά το πρωϊνό shopping ή τη βόλτα στη Γλυφάδα.
Τιμές cocktails 7-10€.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: