Νομίζω ότι αυτή η σειρά πρέπει να έχει μεγάλη επιτυχία σε κοινό nerds και geeks, που αγαπημένη τους σειρά ήταν κάτι τύπου Battlestar Galactica. Όχι μόνο όμως, καθώς κι εγώ αιχμαλωτίστηκα και είδα πρόσφατα τις 2 πρώτες σεζόν του Community, που στις 22 Σεπτεμβρίου ξεκινάει την νέα 3η σεζόν του, με guest star τον φοβερό και τρομερό John Goodman!

Community

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Community εκτυλίσσεται σε ένα Community College, χειρίστου είδους κολλέγιο για losers, δηλαδή, με αποτέλεσμα οι 7 πρωταγωνιστές  να έχουν βρεθεί εκεί είτε αναγκαστικά, είτε γιατί όντως είναι απόλυτοι losers. Πρόκειται για τον  «ωραίο», εξυπνάκια δικηγόρο, Jeff Winger, που είχε πλαστογραφήσει το πτυχίο του, την αντίστοιχα «ωραία» και εκνευριστικά politically correct Britta, την αθώα Annie (γυναίκα του Pete Campbell στο Mad Men), την διαζευγμένη με 2 παιδιά, χριστιανή Shirley, καθώς και τον … Chevy Chase! Ναι ο Chevy Chase επέστρεψε και υποδύεται τον Pierce, έναν μοναχικό, σχεδόν κακό τύπο, που θέλει τόσο απεγνωσμένα να κάνει παρέα με τους υπόλοιπους. Αφήνω τελευταίους, το δίδυμο Troy online slots και Abed, που είναι οι αγαπημένοι μου και το bromance τους, βγάζει τόσο γέλιο, όσο και τρυφερότητα.

Troy and Abed

Αυτό που κάνει ξεχωριστή τη σειρά, είναι η συνεχής και με ρυθμούς πυροβόλου, αναφορά στην σύγχρονη, συνήθως, pop κουλτούρα. Έχουν γίνει επεισόδια με αναφορές στους Goodfellas, το κινηματογραφικό είδος του western, το Pulp Fiction και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Οι δε, λεκτικές αναφορές είναι δεκάδες σε κάθε επεισόδιο και εκφέρονται πολλές φορές από τον υπεραγαπημένο μου Abed. Τον Abed υποδύεται ο 32χρονος Ινδο-Πολωνός Danni Pudi, ένας πολύ ιδιαίτερος τύπος εμφανισιακά. Είναι πολυυυυύ αδύνατος (ultra – skinny), με μελαμψό χρώμα και δυτικά χαρακτηριστικά (όπως έμαθα είναι και μαραθωνοδρόμος-άσχετο αυτό). Ο Abed λοιπόν, μου φαίνεται ότι ενσαρκώνει όλη την αγάπη του δημιουργού του Community, Dan Harmon, για την pop κουλτούρα, αλλά και για τους weird τύπους. Ο Abed δεν δένεται εύκολα συναισθηματικά με κανέναν, είναι αποστασιοποιημένος, μιλάει με ατάκες από σειρές/ταινίες και γενικά θα λέγαμε ότι είναι κοινωνικά ψιλο-προβληματικός. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι είναι ο αγαπημένος του Harmon και κατ’ επέκταση και ημών.

Abed

Για να ξεφύγω λίγο από τον Abed, θα πω ότι το Community έχει κάποιες ξεκαρδιστικές σκηνές, αλλά μου τα χαλάει λίγο εκεί που αρχίζει το κήρυγμα περί φιλίας ως το υπέρτατο αγαθό. Όχι ότι διαφωνώ, αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται επεξήγηση για το δέσιμο αυτής της παρέας. Ωστόσο, έχω να γελάσω τόσο πολύ από καλές εποχές Office, άρα αξίζει πολύ να παρακολουθήσετε και να πωρωθείτε!

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: