Η καλύτερη σειρά της περσινής σεζόν και μια από τις πιο αγαπημένες μου ever! Να ευχαριστήσω βεβαίως τον Dark Tyler, που έγραφε συνεχώς γι’ αυτό στο blog του και έτσι σε κάποια φάση πείστηκα και κάθισα και το είδα. Η σειρά δεν αφορά σκυλιά, όπως μια μερίδα του αμερικάνικου κοινού νόμιζε κατά τη διάρκεια της περσινής φθινοπωρινής διαφημιστικής περιόδου (και έτσι δεν το παρακολούθησε), αλλά 2 αξιολάτρευτους ιδιωτικούς ντετέκτιβ, στο San Diego της California.

Hank & Britt

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι Donal Logue και Michael Raymond-James, φίλοι και στην πραγματική ζωή, που ενσαρκώνουν τους αξιαγάπητους Hank Dolworth και Britt Pollack, αντίστοιχα. Ο Hank και ο Britt είναι 2 losers, ο ένας πρώην αστυνομικός, αλκοολικός που πλέον απέχει από το ποτό και ο άλλος πρώην μικροαπατεώνας/κλεφτάκος, που μαζί λύνουν μυστήριες υποθέσεις, με «έδρα» ένα γαλάζιο, διαλυμένο φορτηγάκι! (Τον Michael Raymond-James θα τον θυμάστε από την πρώτη σεζόν του True Blood, όπου έπαιζε τον ψυχοπαθή Rene).

Terriers truck

Ενώ οι συνήθεις υποθέσεις που αναλαμβάνουν έχουννα κάνουν με ασήμαντα ζητήματα (η πρώην γυναίκα ενός bodybuilder τους βάζει να του κλέψουν το σκύλο του!), μπλέκονται με μια ιστορία πολυ μεγαλύτερη από αυτούς, που τρέχει σαν βασικό story line κατά τη διάρκεια της σεζόν. Παράλληλα, γνωρίζουμε (και αγαπάμε) τις προσωπικές τους ζωές, την κοπέλα του Britt, την απίστευτη αδερφή του Hank, την πρώην γυναίκα του Hank, την οποία ακόμη αγαπάει, καθώς και τον αστυνομικό και πρώην συνάδελφο του Hank, τον ντετέκτιβ Mark Gustafson (άλλη μορφή αυτός). Σε αρκετά επεισόδια εμφανίζονται και ανεξάρτητες μικρο-υποθέσεις, που λύνουν τα παιδιά μας και κάποιες απο αυτές θα μπορούσαν να είναι αντικείμενα μιας σειράς από μόνες τους.

Όλα αυτά παραπέμπουν σε παλιομοδίτικη πλοκή. Μου θυμίζουν λίγο «Αυτός, αυτή και τα μυστήρια» (τρελή μετάφραση, btw, του Moonlighting) οι πελάτες και οι υποθέσεις που αναλαμβάνουν, και αυτό βοηθάει στο να αγαπήσεις αυτή τη σειρά ακόμα περισσότερο. Και ενώ όλα αυτά δεν είναι ιδιαίτερα, έως καθόλου, πρωτότυπα, οι δημιουργοί της σειράς φροντίζουν να αποδομούν κάθε κλισέ που δημιουργούν.

Hank Dolworth

Αλλά το κύριο πλεονέκτημα είναι η χημεία και το bromance, ανάμεσα σε Hank και Britt. Και οι μικρο-κουβεντούλες τους. Από την πρώτη σκηνή καταλαβαίνεις πόσο καμμένοι είναι οι τύποι. Και ο Hank ειδικά, εμφανίζεται ως μια μετενσάρκωση του dude. Το extra χαλαρό San Diego, οι παράλογοι διάλογοι, η ξεχασμένη και passé ηθική τους, που όμως είναι όσο πιο politically uncorrect γίνεται, δημιουργούν μια οικεία και feelgood ατμόσφαιρα, που δύσκολα νιώθεις στη TV.

Δυστυχώς, το Terriers δεν συνεχίζει με 2η σεζόν. Κόπηκε από το FX, έχοντας πολύ χαμηλά νούμερα. Πολύ λίγο sex, γυμνό και βία, φαντάζομαι. Το είδαν λίγοι, αλλά αυτοί οι λίγοι το αγάπησαν πολύ. Γιατί αυτό είναι αυτή η σειρά: αγαπησιάρικη. Εκπληκτικό και το τραγούδι τίτλων αρχής, τύπου surf rock. Το ακούω και μου φτιάχνει τη διάθεση. Here you go:

httpv://www.youtube.com/watch?v=qD8Kh7Pmzho&feature=related

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: