Πρόκειται για το γνωστό Άνετον του Αμαρουσίου, το οποίο από πέρσι το καλοκαίρι λειτουργεί παράλληλα και στο ξενοδοχείο Ποσειδώνιο στις Σπέτσες και συγκεκριμένα στη μπροστινή βεράντα. Το έχω επισκεφτεί αρκετές φορές και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη (από όλες τις επισκέψεις μου).

Ο χώρος είναι ένα τεράστιο ατού για το εστιατόριο. Η βεράντα βρίσκεται κάτω από τον επιβλητικό όγκο του Ποσειδωνίου, βλέποντας στη μεγάλη περατζάδα του νησιού, που είναι συνήθως γεμάτη παιδάκια με μπάλες, ποδήλατα, skate… Ωστόσο, δεν είναι καθόλου ενοχλητικό ή θορυβώδες (άλλωστε βρίσκεσαι σε ένα κάποιο ύψος). Είναι σαν να γυρίζεις πίσω στο χρόνο βλέποντας αυτό το παιδομάνι να παίζει αμέριμνο. Σε αυτό το ταξίδι στο χρόνο συντελούν τα fer forge έπιπλα και η 60’s μουσική. Πραγματικά χαλαρωτική και γοητευτική ατμόσφαιρα.

Poseidonio

Το κτίριο του ξενοδοχείου Ποσειδώνιο στις Σπέτσες

Βέβαια, τι να τα κάνεις όλα αυτά αν δεν υπήρχε καλό φαγητό; Εδώ δίνω την εγγύηση μου, ότι θα φάτε από πολύ καλά έως τέλεια. Δοκιμάστε οπωσδήποτε, οτιδήποτε προέρχεται από το μποστάνι του εστιατορίου (βρίσκεται εκεί κοντά στις Σπέτσες). Όλα τα ζαρζαβατικά είναι απίστευτα νόστιμα. Θεωρώ ότι αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του Άνετον. Εκεί έφαγα τα πιο νόστιμα βραστά κολοκυθάκια (ξέρω ακούγεται ξενέρωτο, αλλά μετά από μια δοκιμή δεν θα είναι τόσο), φανταστικά χόρτα και τοματίνια, καθώς και την καλύτερη στραπατσάδα της ζωής μου.

Στην τελευταία μου επίσκεψη, πριν μια εβδομάδα περίπου, δοκίμασα λαβράκι (κάθε μέρα έχει άλλο ψάρι, αναλόγως με το τι θα φέρει ο ψαράς) με λαχανικά και ο φίλος μου burger. Πάρα πολύ καλά και τα δύο, με ιδιαίτερη μνεία στις μακριές, ψιλοκομμένες τηγανιτές πατάτες, που συνόδευαν το burger. Αλλά, αυτό που με ενθουσίασε ήταν τα ορεκτικά μας: σούπα με μυρωδικά, πράσινο κάρυ και λίγο γιαούρτι (μισώ το κάρυ, αλλά το πράσινο κάρυ δεν έχει καμία σχέση-όπως έμαθα, το κάρυ είναι ένας συνδυασμός 20 διαφορετικών καρυκευμάτων, οπότε ανάλογα με τις αναλογίες προκύπτει άλλο αποτέλεσμα) και «ελληνικό» ταρτάρ (έχει να κάνει με τα παρελκόμενα υλικά, που είναι ρίγανη, ελαιόλαδο κλπ). Και τα 2, ιδιαίτερα νόστιμα πιάτα, τα σκέφτομαι ακόμα και μου τρέχουν τα σάλια. Για επιδόρπιο, κλασσικά, γκανάς σοκολάτας.

Aneton on the Veranda

Aneton on the Veranda

Το τρίτο συστατικό, μετά τον χώρο και το φαγητό, που κάνει το Άνετον ακαταμάχητο, είναι το service. Τελικά, είναι πού δύσκολο να μείνω ικανοποιημένη από το service σε χώρους εστίασης. Μάλλον είμαι κι εγώ δύσκολη, βεβαίως, αλλά πραγματικά, συνειδητοποιώ ότι τα άτομα που δουλεύουν στο service, είναι αρκετές φορές αδιάφορα προς τη δουλειά τους. Ευτυχώς αυτό δεν ισχύει στο Άνετον, όπου είναι όλοι εξυπηρετικοί, χαλαροί και ανεπιτήδευτα ευγενείς, με πρώτο και καλύτερο τον γλυκύτατο και άριστο επαγγελματία Νεκτάριο.

Δεν έχω και πολλά να συνοψίσω λοιπόν. Κατά τη γνώμη μου, θα απολαύσετε το καλύτερο καλοκαιρινό σας γεύμα όταν επισκεφτείτε το Aneton on the Veranda, που αποτελεί σίγουρα (και με διαφορά) την καλύτερη value for money επιλογή στις Σπέτσες, αλλά και ένα από τα σημαντικότερα εγχώρια εστιατόρια φέτος.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: