Μόλις γύρισα από τη συναυλία των Grinderman. Δεν έχω λόγια… Είχα χρόνια να νιώσω έτσι σε συναυλία. Ο Nick Cave και οι φίλοι του είναι original rock stars. Και μάλλον και κάτι πολύ παραπάνω.

Για να τα πάρω τα πράγματα με τη σειρά και να τα δω λίγο πιο ψύχραιμα, θα πω πως ήταν μια εύκολη συναυλία. Φτάσαμε πολύ γρήγορα, παρκάραμε κοντά, δεν περιμέναμε στη ουρά για μπύρα και αν και φτάσαμε κατά τις 20:30 και ήδη έπαιζαν οι Callas (δεν τους είχα ακούσει ποτέ, μου έκαναν πολύ καλή εντύπωση), άνετα προχωρήσαμε μπροστά και ήμασταν σε απόσταση αναπνοής από το μικρόφωνο του Nick.

Nick Cave

Nick Cave

Λίγο μετά τις 21:30 έκαναν την εμφάνιση τους οι Grinderman. Ξεκίνησαν εκρηκτικά με το Mickey Mouse And The Goodbye Man. Από την αρχή ο Nick Cave έκανε εμφανή την πρόθεση του να είναι κοντά στο κοινό. Στο 2ο τραγούδι, το αγαπημένο μου Warm Tamer, έπεσε μέσα μας, στάθηκε ανάμεσά μας και τραγούδησε όλο το τραγούδι δίπλα μας!

Nick Cave in crowd

Nick Cave

Γινόταν μεγάλος χαμός, όπως υποψιάζεστε. Βγήκαν τα σακάκια (και οι 4 τους άψογοι στυλιστικά, ως συνήθως, με τα κοστούμια τους, τα ανοιχτά πουκάμισα και τις μυτερές μπότες), ο Nick Cave έμοιαζε 30χρονος και σε κάποια στιγμή σκούντηξε/πάτησε τον Warren Ellis, ο οποίος έπεσε κάτω, αλλά η μανία τους ήταν τόση που συνέχισαν να παίζουνε. Κάπου εκεί θυμήθηκα τα λόγια του Jim Sclavunos, που είπε ότι όταν ανεβαίνουν στη σκηνή δεν πολυκαταλαβαίνει τι γίνεται, γιατί επικρατεί χάος. Ακριβώς αυτό γινόταν: χαοτική κατάσταση. Ο Sclavounos πάλευε με τα τύμπανα, σαν να είχαν χάσει τη βαρύτητα και προσπαθούσε να τα κρατήσει από το να ξεκολλήσουν, με ένα ύφος συγκεντρωμένης μανίας. Για τον Ellis τι να πω: σάτυρος, ημιάγριος, βιβλική μορφή, διονυσιακός και ψυχοπαθής. Αν τον πετύχαινες στο δρόμο, θα άλλαζες πεζοδρόμιο. Στο Heathen Child είχε ήδη σπάσει χορδές από το δοξάρι του βλάσφημου βιολιού του.  Και ο Martyn Casey στα λευκά, ήταν η ήσυχη δύναμη.

Warren Ellis

Warren Ellis

Ο Nick Cave έπαιζε, επιτέλους, τόσο δυνατά τη κιθάρα του, τρελαινόταν μέσα στο κοινό και με το θεατρικό του επιβλητικό παρουσιαστικό επιβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, τη φήμη του πιο ωραίου άσχημου, όπως πολύ σωστά σχολίασε η Αμαλία. Πάλευε με το stand του μικροφώνου, το έριχνε συνέχεια κάτω, μέχρι που σε κάποια φάση αναγκάστηκε να κρατάει το μικρόφωνο με το χέρι του, να τραγουδάει για 2 δευτερόλεπτα και μετά για άλλα 2 να παίζει κιθάρα με το ίδιο χέρι. Αυτοί οι τεχνικοί σκηνής τρέχανε συνέχεια να μαζέψουν, φτιάξουν, συνδέσουν καλώδια και γενικά να διορθώνουν ότι διέλυε η μπάντα. Δεν το περιμένεις από 50άρηδες.

Grinderman

Grinderman

Κάνανε καταστροφή. Διονυσιακό σκηνικό, τεράστιες προσωπικότητες, εκρηκτικά τραγούδια (δεν γράφω playlist, τα παίξανε όλα + μακροσκελές encore) και εμβληματικός Nick Cave. Ευχαριστώ και υποκλίνομαι!

Υ.Γ. Και για να καταλάβετε λίγο τι τράβηξαν οι τεχνικοί και τι χαμό έκανε ο Νικολάκης: httpv://www.youtube.com/watch?v=TRlwUmN_sbg&feature=related

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: