Για όσους δεν το ξέρουν, το Pure Bliss (Ρόμβης 24) είναι το  ιδανικό   στέκι για χαλάρωση μετά τη δουλειά, με την chill out μουσική και την ethnic διακόσμηση του να αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό για να ξεχαστεί κανείς από τα μικρό βάσανα της ημέρας.

Γιατί το αναφέρω; Διότι με αφορμή την Γιορτή της Μουσικής (19-23/6), είπαμε να περάσουμε μια βόλτα την περασμένη Πέμπτη από τα γνωστά πολυσύχναστα  κάθετα δρομάκια της Αθηνάς να δούμε τι παίζει (κυριολεκτικά και μεταφορικά).

Διαφόρων ειδών μουσικής ακουγόντουσαν από τα μπαράκια, χαζεύαμε από εδώ και από εκεί και τελικά καταλήξαμε στη Ρόμβης για live Swing στο Bliss. Είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος πριν ακόμα ξεκινήσει. Κατά τις 22.00 ξεκίνησε επιτέλους με ένα γαλλικό κομμάτι 50s πολύ ξεσηκωτικό. Στο μικρόφωνο ο Γιώργης Χριστοδούλου (φωνάρα!!), η χορευτική του ομάδα από την σχολή Athens Lindy Hop (μαθαίνω εκ των υστέρων ότι το όλο «swing trend» ξεκίνησε από 2 κολλητές φίλες που πλακώθηκαν στη συνέχεια και έτσι δημιούργησαν δύο ανταγωνιστικές σχολές – Lindy Hop v/s Swing Cats).

Μουσική από τα 40s ως τα 60s, εντυπωσιακές φιγούρες, δύο ζευγάρια σούπερ εξοικειωμένα με το είδος έκλεβαν την παράσταση. Εκτός από το χάζι του χορού, το γενικότερο στυλ (ντύσιμο, μαλλί, διαφόρων ειδών vintage αξεσουάρ). Αν έχετε πάει στο Blue Fox, είναι παρόμοια φάση, οπότε θα καταλάβετε για τι στυλ μιλάω. Βέβαια, να πω την αλήθεια, σε παρέσυρε μεν η μουσική αλλά ήσουν περισσότερο θεατής διότι, εδώ που τα λέμε, που να τολμήσεις να χορέψεις ανάμεσα σε pros.

Προσεχώς: Athens Swing Festival (6&7 Ιουλίου στην Πλατεία Αβησσυνίας) μόνο που αυτή τη φορά το διοργανώνουν οι Swing Cats οπότε φορέστε πουά φορεματάκι και φλατ παπούτσι και ετοιμαστείτε για swing, swing, swing, swing, everybody start to swing…

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: