Κάτι γίνεται με το Χαλάνδρι τελευταία. Διάφορα μπαρ ή εστιατόρια ανοίγουν εκεί, τα οποία επιχειρούν να αποτρέψουν τον κόσμο από το να κατέβει στο κέντρο όπου εξ ορισμού συμβαίνουν όλα τα πράγματα. Το κέντρο είναι κέντρο βέβαια αλλά και το Χαλάνδρι φαίνεται να μην είναι το τυπικό ήσυχο προάστειο-υπνούπολη.

Μια Κυριακή βράδυ εντοπίσαμε το Speak Easy σε μια πάροδο της Αγ.Παρασκευής στο ύψος που είναι το Νο 31. Όπως προδίδει το όνομά του, είναι εμπνευσμένο (και αυτό) από την ποτοαπαγόρευση, το «trending topic» της σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2011 (βλέπε Gin Joint). Ενημερωτικά, Speak easies ήταν τα παράνομα μυστικά μπαρ που σέρβιραν αλκοόλ την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική.

Ο χώρος δεν έχει να κάνει πολύ με αυτό, είναι πολύ μικρός και minimal σχεδιαστικά, με ζεστή ξύλινη μπάρα και ωραία ψηλοτάβανη οροφή που δίνει αίσθηση μεγαλύτερου χώρου. Υπάρχουν μερικά τραπέζια έξω, αλλά δεν λέει να κάτσεις εκεί εκτός αν πιέζεσαι μέσα ή θέλεις να καπνίσεις. Όταν πήγαμε, νωρίς σχετικά, κατά τις 10, είχε αρκετό κόσμο και μετά βίας βρήκαμε «στασίδι» μέσα να βολευτούμε τρία άτομα. Ο κατάλογος των κοκτέηλ, αξιοπρεπής, περιλαμβάνει πολλά γνωστά και μη κοκτέηλ στις γνωστές τιμές των 7-8€.

Bloody Mary, Mojo και Basil-Honey ήταν οι επιλογές μας. Δυστυχώς αυτά ήρθαν ένα-ένα και με διαφορά χρόνου. Κάτι ο ένας μόνο μπάρμαν (δεν αρκεί για να εξυπηρετήσει ακόμη κι αν ο κόσμος είναι λίγος γιατί το κοκτέηλ θέλει την ώρα του) κάτι το ξεκούρδιστο σέρβις με την έλλειψη χιούμορ, ε περιμέναμε κανένα εικοσαλεπτάκι.

Γενικά όμως ήταν καλοφτιαγμένα.

Παρένθεση: δεν πρόκειται για χρωματιστές γρανίτες με διάφορα φλέιβορ (λικέρ) που σερβίρουν πολλά «κοκτέηλ μπαρ» (βλέπε Βρεττός, Think+ και πολλά άλλα). Αν θέλω cheesecake το τρώω δεν το πίνω με ρούμι! Επίσης ως φράουλα νοείται το φρούτο όχι η μαρμελάδα. Κλείνει η παρένθεση.

Παρατηρήσεις φυσικά υπάρχουν. Το κλασικό Bloody Mary ήρθε πιο καυτερό απ’ότι θα θέλαμε. Από τα κοκτέηλ με ρούμι, το Mojo ήταν πολύ δροσερό και καλά εκτελεσμένο (το προτείνω για ενέργεια σε όσους έχασαν το δικό τους mojo) ενώ ενδιαφέρων και ο συνδυασμός basil-honey στο τρίτο κοκτέηλ.

Όσον αφορά στη μουσική, στο Speak Easy αυτή είναι αρκετά ταιριαστή με το concept: απαλή τζαζ σε χαμηλή ένταση για τα γούστα μου. Εκείνη τη μέρα έπαιζε μουσική ο Mr Z – θα τον έχετε ακούσει ίσως στο Bios ή στην Αμπάριζα.

Συνοπτικά, αν μένεις ή βρεθείς στο Χαλάνδρι και θες ένα ήσυχο ποτό, το Speak Easy προσφέρεται.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: