Spoilers all over the place:

Τον φύλαγα τον Dr House, όλη τη χρονιά. Τον είχα αφήσει τελευταίο να τον δω, όλα τα επεισόδια μαζί, για να έχω κάτι καλό να περιμένω. Office, 30 Rock, CSI και διάφορα άλλα, τα παρακολουθούσα βδομάδα-βδομάδα, αλλά αντιστάθηκα στον House. Και πριν 10-15 μέρες ξεκίνησα να βλέπω!

Δεν χρειάζεται να σχολιάσω το εκπληκτικό τελείωμα της 6ης σεζόν, βεβαίως! Ήταν ένα επεισόδιο αριστούργημα. Και κατέληξε, επιτέλους, στην ένωση House-Cuddy. Η αρχή της 7ης σεζόν, το έπιασε το ειδύλλιο, από εκεί που το είχε αφήσει η 6η. Και είχαμε 15 επεισόδια μεγάλου έρωτα. Και καθόλου βαρετά, όπως φοβόμουν. Γιατί όταν κάνεις built up την μεταξύ τους σχέση για 6 χρόνια, υπάρχει η πιθανότητα και να έχεις δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες αλλά και να μην έχει πλέον ενδιαφέρον η εκπλήρωση του έρωτα, αλλά μόνο το παιχνιδάκι που οδηγεί εκεί. Ωστόσο, οι συγγραφείς διαχειρίστηκαν πολύ καλά αυτή την περίοδο ευτυχίας του House. Απευθύνθηκαν σε αληθινά ερωτήματα, που είχαν και οι θεατές. Δηλαδή, μήπως γίνει βαρετός και «καλό» παιδί ο βασικός χαρακτήρας, τώρα που βρίσκεται σε αυτή την απίθανη περίοδο ομαλότητας στη ζωή του; (η -σχεδόν- ώριμη σχέση με Cuddy, ο ρόλος του πατέρα στην υιοθετημένη κόρη της Cuddy και η αποχή από το Vicodin) Κι όμως, όλα αυτά τα ξεπεράστηκαν με πιστευτό τρόπο.

House & Cuddy

House & Cuddy

Μέχρι το 15ο επεισόδιο, όπου κινδυνεύει να πεθάνει η Cuddy και ο House δεν της συμπαραστέκεται όπως εκείνη θα ήθελε. Και τον χωρίζει. Λίγο άσχετο όλο αυτό. Δεν το διαχειρίστηκαν σωστά. Για κάποιο λόγο ήθελαν να τους χωρίσουν, αλλά αν και έμπλεξαν μέσα θέμα θανάτου, δεν έπεισε ότι ήταν αρκετό.  Το επόμενο επεισόδιο ήταν και το τελευταίο καλό. Στο τέλος του, ο House βουτάει από ένα μπαλκόνι, υπό τον ήχο του εκπληκτικού “My Body Is A Cage” από τον Peter Gabriel (διασκευή σε original  τραγούδι των Arcade Fire). Συγκλονιστική σκηνή, όντως. Μετά από αυτό, βαρεμάρα…

Δυστυχώς, επέστρεψε η 13, Olivia Wilde και έφυγε η πολύ συμπαθής Masters. Ο ρόλος της Masters ήταν πραγματικά αναζωογονητικός για τη σειρά και η επιστροφή της 13 μας ξαναγύρισε σε μια από τα ίδια. Δεν έχει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο χαρακτήρας της, αλλά προφανώς είναι γκομενάρα και φέρνει τηλεθέαση; Τι να πω…

Masters

Amber Tamblyn as Masters

Οι υπόλοιπες ιστορίες, δεν μπορώ να πω ότι μας άγγιξαν καθόλου. Ο Taub χώρισε και μετά κατάφερε να αφήσει έγκυο και μια 20χρονη νοσοκόμα και την εν-διαστάσει γυναίκα του. Σαν σαπουνόπερα ήταν λίγο όλο αυτό… Ο Chase πήγαινε με 15 γκόμενες σε κάθε επεισόδιο και ο Foreman, όπως πάντα βαρετός. Βέβαια, η φιλία και συγκατοίκηση Taub και Foreman είχαν ένα κάποιο ενδιαφέρον. Όπως και η βασική σχέση στην οποία πατάει όλη η σειρά, η φιλία House και Wilson. Ο Wilson είναι σταθερά συνεπής, καλογραμμένος και συμπαθής χαρακτήρας. Που να ήξερα στην εφηβεία μου, ότι ο Neil Perry του Κύκλου των Χαμένων Ποιητών, θα γίνει ο υπεραγαπητός Wilson, μοναδικός φίλος του τρελογιατρού (ότι είναι ο Watson για τον Sherlock Holmes).

Lisa Cuddy

Lisa Edelstein as Lisa Cuddy

Και μετά από 8 επεισοδιάκια, ήρθε και το τέλος. Κάκιστο, υπερβολικό (ακόμα και για House!) και αν το συνδυάσεις με το γεγονός ότι η Lisa Edelstein ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει στην 8η (και όπως ακούγεται τελευταία) σεζόν, απόλυτα απογοητευτικό. Δεν είναι ότι θέλω να δω τον House και την Cuddy για πάντα μαζί, αλλά μετά από τόσα που έχουν συμβεί, έπρεπε να χωρίσουν με έναν σωστό -γι’ αυτούς- τρόπο ή τέλος πάντων να δοθεί ένα proper closure. Εκτός κι αν κάτι αλλάξει και επιστρέψει η Lisa Edelstein στο cast, θεωρώ ότι είδαμε ότι είχαμε να δούμε από τον Gregory House.

httpv://www.youtube.com/watch?v=AeiW7yHCJAk

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: