Αυτή η άνοιξη χαρακτηρίστηκε από την άνθηση των cocktail bar στην Αθήνα.

Αν αγαπάτε αυτό το trend είτε γιατί φαντασιωνόσαστε τον εαυτό σας να βιώνετε a Sex and the City moment, πίνοντας Cosmopolitan με την παρέα σας μετά τη δουλειά είτε γιατί πιστεύετε ότι αν είναι να πιείτε ποτό σε αυτές τις τιμές που σερβίρουν τα μπαρ στην Αθήνα, καλύτερα να δώσετε κάτι παραπάνω και να πάρετε cocktail, τότε το 42 είναι για σας.

Βρίσκεται στο πολύπαθο κέντρο, στις αρχές της Κολοκοτρώνη στο πεζοδρομημένο κομμάτι της, αριστερά από το Η&Μ ή απέναντι από το all times classic εστιατόριο Κεντρικόν. Μπλε πρόσοψη και εσωτερικό σε κόκκινο χρώμα, με το ξύλο να κυριαρχεί στα έπιπλα και στη μπάρα. Κλασική διακόσμηση with a modern twist (κυρίως στα αντικείμενα) θυμίζει κάτι μεταξύ Βικτωριανής Λέσχης Κυρίων και γαλλικού μπιστρό. Χώρος απλός, σχεδιασμένος να γίνει κλασικός με  μια πατίνα vintage.

Η διακόσμηση όμως δεν είναι το θέμα μας. Τα cocktail είναι.

Τα καλύτερα cocktail της πόλης θεωρώ ότι είναι εδώ μια που η καλύτερη ομάδα μπάρμεν – οι οποίοι ξεκίνησαν το trend αυτό στο Baba-Au-Rum – είναι στο 42.

Καθίσαμε στη μπάρα, γιατί αυτό είναι το σωστό, κι ας γινόταν ο χαμός στον πεζόδρομο με τη συνάθροιση του σκληρού πυρήνα του ελληνικού twitter. Χαζεύουμε την ιεροτελεστία της παρασκευής cocktail. Παρελαύνουν διάφορα περίεργα ποτήρια και κούπες γυάλινες, μεταλλικές και πορσελάνινες (ειδικά αυτές με τα chinese patterns) στις οποίες σερβίρονται τα περισσότερα cocktail. Έχω και μια μανία με αυτά. Σκέτο χάζι. Και οι μπάρμεν γοητευτικοί κυρίες μου. Η φίλη μου έχει λιώσει με αυτόν με το «κοτσάκι» μοναχού ο οποίος τοποθετεί τεχνηέντως ένα μονομπλόκ παγόβουνο σε ένα ποτήρι με ένα κατακόκκινο υγρό. Που είσαι άραγε Sharon Stone; Ντράπηκα να το φωτογραφίσω.

Συμβουλευτήκαμε τον αμφίβολης αισθητικής αλλά περιεκτικό κατάλογο με τα εποχιακά cocktails, για προτάσεις ανάλογα με τον καιρό και τη διαθεσιμότητα φρέσκων υλικών και φρούτων. Επιλέξαμε και οι δύο  το Whimsical το οποίο περιέχει ρούμι, μυστικό σιρόπι 42 υλικών, λάϊμ, πορτοκάλι και άλλα που δεν θυμάμαι ενώ εγώ για δεύτερο δοκίμασα ένα μεξικάνικο πάντς που περιείχε μεταξύ άλλων γάλα και μοσχοκάρυδο το οποίο είχαν ξεσκίσει οι διπλανοί. Δροσερό και με σωστή βαρύτητα σε αλκοόλ το πρώτο, ελαφρύ και ιδιαίτερου χαρακτήρα το δεύτερο, το πίνεις ευχάριστα ένα καλοκαιρινό απογευματάκι που θα βρεθείς στο κέντρο.

Είναι προφανές ότι ξέρουν τι κάνουν, είναι γνώστες των μίξεων και των δόσεων και επιπλέον δοκιμάζουν το ποτό πριν το «απελευθερώσουν» προς τον πελάτη. Μην τρομάζετε, δεν μολύνουν το ποτό, αυτό γίνεται με ειδικό τρόπο. Το μέρος δεν αστειεύεται, έχει ποιοτικό έλεγχο. Ειδική μνεία στα συνοδευτικά: καλής ποιότητας ξηροί καρποί αλλά και κυβάκια τυριού, άλλο κι αυτό. Α και η μουσική, είναι σε δεύτερο ρόλο αλλά όχι αδιάφορη.

Θα ξαναπάω σύντομα για τη θερινή “κολεξιόν” cocktail. Υπόσχομαι φωτό. Τα λέμε εκεί.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: