Και αφού τους είχα δει και πέρσι στο Παρίσι να κάνουν support στους U2 και ήταν και πολύ καλοί, πήγα και χθες και «άνοιξα» την θερινή συναυλιακή μου σεζόν με Interpol. Πήγα λοιπόν στο Entertainment Stage (?) στην Ιερά Οδό, όπου ανακάλυψα ότι πρόκειται για ένα από τα σκυλάδικα της περιοχής. Με χάλασε; Καθόλου! Μεγάλος χώρος, air condition, καλή ορατότητα (ιδιαίτερα στον εξώστη, οπού είχε διάφορα επίπεδα), άνεση σε bar/τουαλέτες και πάνω απ’ όλα καλή ακουστική! Επιτέλους! Αν δεν κάπνιζαν και κάποια (πολλά) ζώα θα ήμασταν τέλεια.

Interpol

Interpol

Το support group ήταν οι έλληνες, Electric Litany, οι οποίοι μου φάνηκαν αδιάφοροι (μέχρι και λίγο κουραστικοί στο τέλος). Πλάκα είχε ο μπασίστας τους, ο οποίος ήταν βγαλμένος από μια άλλη εποχή, τέλος ‘80s αρχές ‘90s, θα έλεγα, τύπου πειρατής με μπαντάνα. Θα πρέπει να ήταν μεγάλος fan των Guns’ N’ Roses στο σχολείο.

Interpol live in Athens

Interpol live in Athens

Λίγο πριν τελειώσουν οι Electric Litany, πήγα στο πάνω bar να πάρω μια μπύρα. Χλιδή, ούτε ουρές, ούτε τίποτα. Ποια η τιμή της μπύρας όμως; 5 ευρώ! Και το χειρότερο: είχε μόνο Mythos. Ε, αυτό το πράγμα δεν πίνεται, οπότε πήρα βότκα λεμόνι, 7 ευρώ, και την έκανε και τούρμπο. Τελείωσε το μπουκάλι στο ποτήρι μου. Διπλό ποτό κανονικά…

Κατά τις 22:30 βγαίνουν και οι Interpol. Παίξανε όλα τα αναμενόμενα, πολύ καλή μπάντα, φοβερός ο Daniel Kessler, ο κιθαρίστας τους, με ωραία κίνηση και κυριλέ κοστουμάκι. Ο front man, Paul Banks, τα έχει πάρει τα κιλάκια του και δεν του πάει, αλλά μιλάμε για εκπληκτική φωνή. Μετά από 1:40 περίπου λεπτά είχαμε μείνει ικανοποιημένοι, αλλά όχι και ότι είδαμε και καμιά αξέχαστη συναυλία. Ελπίζουμε αυτό να γίνει στους Clutch και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει στους Grinderman!

Υ.Γ. Γενικά από τις πιο άνετες και καλο-οργανωμένες  συναυλίες που έχω πάει, αλλά ρε παιδιά γιατί δεν ξεκινάτε νωρίτερα να πάρουμε το μετρό να πάμε στα σπίτια μας σαν άνθρωποι; Αδύνατο να το καταλάβει ο έλληνας διοργανωτής. Τουλάχιστον δεν χρειάστηκε να κάνουμε το ταξίδι Μαλακάσα-Αθήνα, οπότε ευχαριστημένοι είμαστε!

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: