Πριν από λίγες μέρες επισκέφθηκα την έκθεση φωτογραφίας του παγκόσμιου ετήσιου διαγωνισμού «Φωτογράφος άγριας φύσης», στο City Link στη Στοά Σπυρομίλιου, Βουκουρεστίου 3.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διοργανώνεται από δύο φημισμένα βρετανικά ιδρύματα, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και το περιοδικό BBC Wildlife Magazine εδώ και 47 χρόνια. Μόλις πριν από 4 χρόνια, άρχισε αυτή η περιοδεύουσα έκθεση να περνάει και από τη χώρα μας, κάθε χρόνο πια. Ο εκθεσιακός χώρος είναι μια πολύ καλή επιλογή (αν και μια καλύτερη επιλογή θα ήταν ένα πάρκο μιας και το θέμα είναι η φύση).

Έκθεση φωτογραφίας - Φωτογράφος Άγριας Φύσης

Έκθεση φωτογραφίας - Φωτογράφος Άγριας Φύσης

Ο τρόπος παρουσίασης των φωτογραφιών είναι πάρα πολύ ενδιαφέρων γιατί δεν βλέπεις μόνο την φωτογραφία αλλά και τα τεχνικά στοιχεία και την ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτή. Αν είσαι λοιπόν γνώστης της τέχνης της φωτογραφίας, μπορείς να μάθεις μέσω των τεχνικών στοιχείων αλλά και μέσα από την περιγραφή των φωτογράφων.

Και μπορείς να καταλάβεις ότι ένα από τα σημαντικότερα ατού ενός πολύ καλού φωτογράφου είναι η τεράστια υπομονή μέχρι να πετύχει την σύνθεση, το κάδρο, το κατάλληλο φως για να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Περιττό να σας πω, αλλά θα σας το πω, ότι μιλάμε για εκπληκτικές φωτογραφίες, οι οποίες δεν είναι τραβηγμένες μόνο από επαγγελματίες αλλά και από ερασιτέχνες (υπάρχουν κατηγορίες «Νέος φωτογράφος άγριας φύσης έως 10 ετών, 11-14 ετών, 15-17 ετών).

Έκθεση φωτογραφίας - Φωτογράφος Άγριας Φύσης

Έκθεση φωτογραφίας - Φωτογράφος Άγριας Φύσης

Μέσα από τα έργα των φωτογράφων θαυμάζεις τοπία τελείως άγνωστα σε σένα, απίστευτης ομορφιάς. Δεν έχεις όμως μόνο την ευκαιρία να θαυμάσεις την παγκόσμια χλωρίδα και πανίδα αλλά δίνεται και μια ευκαιρία – για τους νεότερους και όχι μόνο – να ευαισθητοποιηθούν για το περιβάλλον.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Ιουνίου οπότε φίλοι της φωτογραφίας και της φύσης, και όχι μόνο, σπεύσατε.

*Οι φωτογραφίες είναι από παλαιότερες εκθέσεις

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: