Πρόκειται περί ιταλικού εστιατορίου στις Σπέτσες στο οποίο είχα πρωτοπάει πέρσι το καλοκαίρι και το ξαναεπισκέφτηκα πριν 2 σαββατοκύριακα. Την πρώτη φορά είχα πάρει ένα πιάτο με λιαστή ντομάτα που τελικά δεν μου άρεσε καθόλου, αλλά είπα να δώσω άλλη μια ευκαιρία. Κακώς…

Κατ’ αρχάς το menu είναι «ότι να’ ναι». Ενώ, δηλαδή, είναι ιταλικό εστιατόριο και αναμενόμενα, έχει κλασσικές σαλάτες και pasta, ξαφνικά βλέπεις και burger και fish ‘n’ chips(!). Άσχετο. Anyway, η αλήθεια είναι ότι οι σαλάτες, τα μακαρόνια και 2 πιάτα σολομού που παραγγείλαμε ήταν μια χαρά και θα ήμουν ευχαριστημένη, αν δεν είχε έρθει ο λογαριασμός.

Αλλά, ας μην προτρέχω. Συνοδεύσαμε το γεύμα μας, με ένα Frascati, ιταλικό απλό και ανώδυνο κρασάκι. Στη Ρώμη κάνει 10 με 11 ευρώ, στην Αθήνα το έχω βρει από 15 έως 18 ευρώ (και πάλι ακριβό αν σκεφτείς ότι ο Βασιλόπουλος το έχει 4 ευρώ), στη Fenella όμως κόστιζε 28 ευρώ! Και καλά, πληρώνεις γκλαμουριά Σπετσών; Αν είναι έτσι πάω στο Άνετον, στο Ποσειδώνιο, τρώω υψηλού επιπέδου φαγητό και πληρώνω σχεδόν τα ίδια. Και δεν ήταν μόνο η τιμή του κρασιού, ήταν και το σερβίρισμα. Η σερβιτόρα το έφερε αφότου είχαν έρθει οι σαλάτες, δεν προσέφερε σε κανέναν να το δοκιμάσει και τέλος σερβίρισε τυχαία, αφήνοντας τις κυρίες της παρέας τελευταίες. Δεν μιλάω για κανένα τρελό savoir vivre, απλούς κανόνες ευγενείας ζητάω.

Τα γλυκά ήταν νόστιμα, αλλά ο τελικός λογαριασμός, περίπου 40-45 ευρώ το άτομο, καθόλου. Εννοείται ότι δεν ξαναπάω ποτέ! Είναι πρόκληση τέτοιες τιμές, με αυτό το service και με μια απλά αποδεκτή ποιότητα φαγητού. Θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 10 ευρώ κάτω. Και σε αυτές τις εποχές που ζούμε, το θεωρώ από ανούσια σπατάλη έως απλή χαζομάρα να δίνεις τόσα χρήματα στο συγκεκριμένο εστιατόριο → Big fail

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: