Καιρός να δικαιώσουμε και το όνομά μας λίγο. Ιδού λοιπόν ο κόλαφος για την Κανέλλα:

Πήγα χθες με το Μιχάλη με σκοπό να τσιμπήσουμε ελαφριά και να πιούμε και λίγο κρασί. Θα ξεκινήσω με το μοναδικό καλό του μαγαζιού: βρίσκεται σε ευχάριστη τοποθεσία, στη γωνία Κων/πόλεως και Ευμολπιδών και μιας και είχε ζέστη χθες το βράδυ και κάτσαμε έξω, ήταν απόλαυση να βλέπεις τα τρένα να περνάνε.

Κι εκεί τελειώνουν τα καλά. Το φαγητό ήταν από άνοστο έως απαίσιο. Εξηγούμαι αναλυτικά: πήραμε μια σαλάτα με αβοκάντο, βραστά κολοκυθάκια και γραβιέρα. Ήρθε ένα βαθύ πιάτο με ένα βουνό τριμμένης γραβιέρας, όπου σκάβοντας βρήκα ελάχιστες, λιωμένες ροδέλες αβοκάντο και ίσως τα χειρότερα βραστά κολοκυθάκια ever. Δηλαδή, πως μπορείς να καταφέρεις να φτιάξεις χάλια τα βραστά κολοκύθια; Έμοιαζαν σαν να ήταν βρασμένα από χθες, συντηρημένα στο ψυγείο και μαραμένα πλέον, κατέληξαν σε αυτή την άθλια σαλάτα. Εντωμεταξύ, αυτό το πράγμα δεν είχε καμία γεύση. Είτε έτρωγες χώμα, είτε σαλάτα, ένα και το αυτό. Συνεχίζω με την σαλάτα φακές, φέτα, ντομάτα. Και πάλι δεν είχε γεύση και επίσης είχε ΠΑΑΑΡΑ πολύ σκόρδο. Το στομάχι μου άρχισε να με ενοχλεί από εκείνη την ώρα και με πονούσε όλο το βράδυ. Τα πιττάκια με φέτα και δυόσμο (ή κάποιο παρόμοιο μυρωδικό) ήταν αδιάφορα και η φέτα με μέλι και σουσάμι, αν και σαν γεύση ήταν νόστιμη, είχε τηγανιστεί σε τόσο κακό λάδι, που σου άφηνε μια πολύ βαριά επίγευση. Οι τηγανητές πατάτες ήταν όμορφες στην όραση, αλλά απόλυτα άνοστες. Επίσης, πήραμε κρασί λευκό χύμα, το οποίο δεν πινότανε.

Για να είμαι σωστή, υπάρχουν άλλα 2 καλά στη Κανέλλα. Τα σερβίτσια χωριού/γιαγιάς και το ψωμί. Αλλά η συνολική εικόνα ήταν απαράδεκτη. Πριν 3-4 χρόνια που είχα πάει πρώτη φορά, είχα μείνει ψιλοαδιάφορη και είχα πληρώσει 13-14 ευρώ. Χθες για 5 ορεκτικά και 1 λίτρο χύμα κρασί δώσαμε 19 ευρώ το άτομο. Είναι τρομερά πολλά, με δεδομένο ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται στη  κουζίνα είναι προφανώς χειρίστης ποιότητας.

Μπορεί λοιπόν να μου εξηγήσει κάποιος γιατί η Κανέλλα ως επιχείρηση παραμένει ανοιχτή και το υπέροχο Crudo, που ήταν ακριβώς δίπλα έκλεισε; Μόνο στην Ελλάδα…

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: