Χθές πήγαμε με την παρέα σε ένα ένα καινούργιο σχετικά μεζεδοπωλείο στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου, το Αρμόλια (ονομασία χωριού της Χίου).
Μόνο καλά λόγια έχω να πώ. Πολύ όμορφο το στήσιμο του μαγαζίου, εσωτερικά μοιάζει σαν παντοπωλείο – όχι πρωτότυπο – αλλά ταιριάζει στο στυλ κουζίνας. Το service εξυπηρετικότατο και γρήγορο παρόλο που είχε πάρα πολύ κόσμο.
Το μενού στηρίζεται περισσότερο στο ψάρι και τα θαλασσινά οπότε και εμείς απείχαμε από την κρεατοφαγία.
Δοκιμάσαμε μύδια αχνιστά (πολύ νόστιμος ο ζωμός τους), χταπόδι ψητό (όσο ζουμερό έπρεπε), ξιφία με λαχανικά και ελαφριά κόκκινη σάλτα (λίγο αδιάφορος ο ξιφίας, αρκετά καλή σαν συνταγή όμως), φιλέτο λαυράκι με χόρτα και μαστίχα (η παρουσίαση του πιάτου ήταν εξαιρετική, όπως και η γεύση του. Καλοψημένο λαυράκι σε ελαφριά σάλτσα αυγολέμονου με φίνο άρωμα μαστίχας, συνοδευόμενο απο πικρά χόρτα που ισορροπούν την γλύκα της μαστίχας). Οι τηγανητές πατάτες σε φτυαράκι με τριμμένο τύρι απο πάνω έμοιαζαν σπιτικές. Φέτα ψητή στο αλουμινόχαρτο με ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι και μπούκοβο (όχι τόσο καυτερό όσο θα νομίζατε, το τσιγκουνεύτηκαν το μπούκοβο). Τα παραπάνω συνοδεύτηκαν με ρακή, όσο δυνατή έπρεπε, με εξαιρετικό άρωμα και ευκολόπιοτη.

Και τώρα πάμε στα γλυκά…Η lemon pie ήταν από τις καλύτερες που έχω γευτεί (αν όχι η καλύτερη). Η κρέμα της είχε την τέλεια ισορροπία μεταξύ γλυκού και ξυνού. Η banoffee banana pie σου άφηνε μια γεύση και άρωμα μπανάνας στο τελείωμα λες και μόλις την είχες κόψει απο το δέντρο.

Θα ξαναπάω οπωσδήποτε.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: