Άλλη μια σειρά που κοντεύω να τελειώσω μέσα σε 1 μήνα. 3 σεζόν έχουν προβληθεί ως τώρα και βρίσκομαι στα μέσα της τελευταίας. Η σειρά πραγματεύεται τις συνεδρίες και τη ζωή του ψυχοθεραπευτή Paul Weston, τον οποίο ερμηνεύει υποδειγματικά ο Gabriel Byrne. Ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος προβολής από το HBO: η πρώτη σεζόν προβάλλονταν καθημερινά (Δευτέρα με Παρασκευή) και στα 4 πρώτα επεισόδια παρακολουθούσαμε τις συνεδρίες του Paul με τους ασθενείς του, ενώ την Παρασκευή ήταν η σειρά του ίδιου να δει την ψυχοθεραπεύτρια του, Gina Toll. Στην δεύτερη και τρίτη σεζόν, το HBO αποφάσισε να προβάλλει τη σειρά 2 συνεχόμενες ημέρες με 3 επεισόδια την πρώτη και 2 την δεύτερη ημέρα. Οι 2 πρώτες σεζόν στηρίζονται εξ ολοκλήρου στην ισραηλινή σειρά BeTipul, ενώ η τρίτη είναι πρωτότυπη. Παραγωγός του In Treatment είναι ο Rodrigo Garcia, γνωστός από τη σκηνοθετική του δουλειά του σε σειρές όπως οι Sopranos και Six Feet Under.

Gabriel Byrne

Gabriel Byrne as Paul Weston

Όλα στηρίζονται στον Gabriel Byrne. Και ο ρόλος του δεν είναι απλός. Πρέπει απλά να κάθεται και να ακούει και να δείχνει ότι ακούει. Πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορείς να βρεις για να ακούς άραγε; Ο κ. Byrne ξέρει καλά. Βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα το 2008 για την ερμηνεία του Paul (έτσι τον αποκαλούν οι θεραπευόμενοι του και όχι Dr Weston). Η επιλογή του είναι ιδανική λόγω της εμπειρίας του στο θέατρο (η σειρά άλλωστε θα μπορούσε να είναι μικρά μονόπρακτα), αλλά ακόμα και της εμφάνισης του (διαπεραστικά μπλε μάτια) και της φωνής του (την έχει δανείσει και σε πολλά audio books). Όλο το cast όμως είναι καταπληκτικό με πρώτη την Dianne Weist, ως παλιά supervisor και νυν ψυχοθεραπεύτρια του Paul. Για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε υψηλές υποκριτικές προκλήσεις.  Επίσης, η Michelle Forbes που υποδύεται την Kate, τη γυναίκα του Paul, πλάθει έναν καλοδουλεμένο  χαρακτήρα, πολύ διαφορετικό από την Maryann του True Blood. Από τους υπόλοιπους χαρακτήρες, που είναι οι ασθενείς του Paul, ξεχωρίζει η αγαπημένη μου Mia Wasikowska, αλλά και η Hope Davis και ο Dane DeHaan.

Βέβαια, τίποτα από αυτά δεν θα είχε σημασία, αν δεν υπήρχε ένα αληθοφανές σενάριο. Σίγουρα, ξενίζει το γεγονός ότι προχωράει τόσο γρήγορα η θεραπεία, αλλά θα ήταν δύσκολο να παρουσιαστεί στην τηλεόραση μια δίχρονη ή τρίχρονη θεραπεία εβδομαδιαίων συνεδριών. Μέσα σε 6-7 εβδομάδες βλέπουμε αλματώδη κατορθώματα και εξελίξεις, αλλά αν εξαιρέσουμε το αναγκαίο αυτό κακό, η διαδικασία της θεραπείας σε αιχμαλωτίζει και οι αποκαλύψεις που συνήθως αφορούν καλοκρυμμένα μυστικά του παρελθόντος των ασθενών, θυμίζουν σχεδόν σειρά μυστηρίου.

Δεν ξέρω πως μπορεί να φαίνεται σε κάποιον επαγγελματία ψυχοθεραπευτή, αλλά σε στο ευρύ κοινό σίγουρα παρουσιάζεται αληθοφανής σειρά το In Treatment, που πολύ εύκολα σε εθίζει. Μπείτε σε θεραπεία λοιπόν.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: