Επικό.
Η απάντηση στην ερώτηση «Πως σου φάνηκε το πρώτο επεισόδιο του Game of Thrones».

Τα συστατικά
Αμοραλισμός, αντιμαχόμενες βασιλικές και μη οικογένειες, ψέμα, βία (σε όλες τις μορφές), σεξ, δίψα για δύναμη.

Ποιοί θα την λατρέψουν;
Σας λέει κάτι το Lord of the Rings ; Aν ναι, τότε δεν χρειάζεται να διαβάσετε παρακάτω. Αν όχι, read on.

Ποιός/που/πότε/γιατί
Βασισμένο στη σειρά βιβλίων του George R.R. Martin (o Αμερικάνος Tolkien) “A song of Ice and Fire”. Η επιτύχια που είχε αυτή η σειρά βιβλίων «έπρεπε» να περάσει και στην τηλεόραση και το ΗΒΟ είναι το καταλληλότερο κανάλι για να αναλάβει αυτό το έργο.

Robert Baratheon

Robert Baratheon

Η ιστορία
Βρισκόμαστε στο Westeros, εκεί όπου διάφορες φυλές έχουν ζήσει και αγωνιστεί στο πέρας του χρόνου, μέχρι τη στιγμή που οι Targaryens επικράτησαν και ένωσαν τα Επτά Βασίλεια κάτω από το Σιδηρούν Θρόνο. Τώρα όμως ξεσπά η μάχη για το θρόνο. Οnce more.

Όσοι έχετε διαβάσει Lord of the Rings (και Hobbit βασικά) θα ξέρετε ότι αν δεν έχετε διαβάσει τα βιβλία πριν δείτε την ταινία, χάνετε τη μπάλα. Άπειρα ονόματα, οικογένειες, συσχετισμοί μεταξύ τους. Έτσι και εγώ, μη έχοντας διαβάσει τα βιβλία στα οποία στηρίζεται η σειρά, αναγκάστηκα να ρίξω ενα διαβασματάκι στο Viewers Guide website του HBO. Επιβάλλεται.

Eddard Stark

Η σύνθεση..
…της ομάδας είναι εξαιρετική. David Benioff στο σενάριο (25th Hour), Tim Van Patten (Rome, The Wire, Boardwalk Empire, The Pacific, Ed) σκηνοθεσία και πρωταγωνιστής ο Sean Bean (Lord of the Rings φυσικά) πλαισιωμένος από πολύ καλό κάστ όπως ο Mark Addy (εξαιρετικός Βρετανός ηθοποιός με θεατρική παιδεία) και ο Peter Dinklage στο ρόλο του ετοιμόλογου, πανέξυπνου και μονίμως φέρων ενός σαρδόνιου χαμόγελου, Tyrion Lannister.

Daenerys Targaryen

Daenerys Targaryen

Ο Van Patten έχοντας στο βιογραφικό του τις καλύτερες σειρές της αμερικάνικης τηλεόρασης σκηνοθετεί με μαεστρία, δίνοντας μας μια εισαγώγη, που σε προϊδεάζει για το τι θα επακολουθήσει. Και μετά αρχίζουν τα credits με ένα φανταστικό 3d animation. Και κάπου εκεί καταλαβαίνεις ότι αρχίζει κάτι το επικόν και προσπαθείς να μαζέψεις το σαγόνι από το πάτωμα.
Ακολούθως προσέχεις την λεπτομέρεια στα κοστούμια, τα εξαιρετικά τοπία της Μάλτας και της Ιρλανδίας, την ηθοποιία (άψογο το casting, ειδική μνεία για τους μικρούς σε ηλικία ηθοποιούς).

Το Game of Thrones έχει το potential να γίνει μια classic σειρά (βλ. Sopranos). Ο χρόνος θα δείξει.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: