Πρόκειται περί ψαροταβέρνας στο Πόρτο Χέλι, στον κόλπο της Βερβερόντας. Πήγα το Μ. Σάββατο το απόγευμα και έκατσα στον ήλιο, με τρομερή θέα στη θάλασσα και απόλυτη ησυχία.

Σωστοί επαγγελματίες και εξυπηρετικοί οι σερβιτόροι, μου υπενθύμισαν τι σημαίνει «κάνω καλά τη δουλειά μου» (κάτι το οποίο τείνεις να ξεχνάς, αν δουλεύεις στον τραπεζικό κλάδο). Anyway, πήραμε λίγα πράγματα, κάτι το οποίο είναι πολύ καλό, γιατί τελικά έτσι ευχαριστιέσαι το φαγητό σου: ψητό καλαμάρι, ένα φαγκρί και μια χωριάτικη σαλάτα. Το καλαμάρι ήταν αρκετά τραγανό και ζουμερό ταυτόχρονα (πολύ δύσκολο να το πετύχεις), με αρκετά δυνατή γεύση. Το φαγκρί ήταν ψημένο όπως έπρεπε, φρεσκότατο και νοστιμότατο. Επίσης, ήπιαμε το λευκό χύμα κρασί τους, που αν δεν απατώμαι ήταν ροδίτης και ήταν πολύ ανώτερο ποιοτικά από τα συνήθη χύμα κρασιά που κυκλοφορούν σε διάφορες ταβέρνες. Ιδιαίτερη μνεία στο ψωμί, που είναι καβουρδισμένο και πασπαλισμένο με λάδι. Άνετα τρως 4-5 φέτες!

Στο τέλος μας έφεραν κέρασμα γλυκά. Εννιά στις δέκα φορές που γίνεται αυτό, τα γλυκά είναι απαίσια, τύπου γλυκό του κουταλιού με γιαούρτι, φρούτα, μέχρι και κάτι απαράδεκτες τηγανίτες με πετιμέζι μου έχουν φέρει! Ευτυχώς, τα γλυκά στο Μαϊστράκι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη: χαλβάς τρομερός, κορμός σοκολάτας και banoffee, που αν και δεν μου αρέσει η μπανάνα, είχε μια φανταστική καραμέλα και μπισκότο.

Το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ το γεύμα μου λοιπόν. Το Μαϊστράκι είναι προτεινόμενο για Πόρτο Χέλι!

Σημ.: Συμβουλεύω αν πάτε σε rush hour, να πάρετε ένα τηλέφωνο πριν για να κλείσετε και να εξυπηρετηθείτε καλύτερα.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: