Βοργίες. Μια οικογένεια ποτισμένη στο αίμα, εθισμένη στην εξουσία,  Άγια και κολασμένη συνάμα. Παράλληλα όμως, μια οικογένεια προστάτιδα των τεχνών και των σημαντικότερων καλλιτεχνών της Αναγέννησης.

Θα έλεγε κανείς ότι είναι αξιοπερίεργο το γεγονός οτι έχει γυριστεί μόνο  μια σειρά γι’αυτή την θρυλική οικογένεια, στο BBC , πριν από 30 χρόνια και παντελώς αποτυχημένη.

Wine with the Borgias

Wine with the Borgias

Στην περίπτωση της σειράς  “The Borgias”, η οποία ξεκίνησε να προβάλλεται προχτές βράδυ από το Showtime νομίζω ότι είναι destined to succeed. Άψογη παραγωγή, εξαιρετική λεπτομέρεια στα σκηνικά (ακόμα και στο φαγητό της εποχής), φωτογραφία-έργο τέχνης (κάποια stills που είδα στο website της σειράς είναι πραγματικά απο μόνα τους, έργα τέχνης), δημιουργός, συν-σκηνοθέτης και executive producer ο Neil Jordan και στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο εξαιρετικός Jeremy Irons.

Jeremy Irons as Pope Alexander VI

Jeremy Irons as Pope Alexander VI

Σε  αρκετούς από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους όμως μας τα χαλάει η παραγωγή. To casting στην περίπτωση των Cesare, Lucrezia, Giovanni θα έλεγα οτι είναι αποτυχημένο. Περισσότερο όμορφες φατσούλες, χλιαρά συνοδευτικά του πατερ-φαμίλια Rodrigo Borgia (Jeremy Irons). Υποτίθεται ότι τα 3 σημαντικότερα παιδιά του Πάπα Αλέξανδρου ΣΤ’ (a.k.a. Rodrigo Borgia) ήταν άξια τέκνα του πατέρα τους, αναμεμιγμένα σε δολοφονίες, ίντριγκες, δολοπλοκίες και ένα σώρο άλλες… ενάρετες πράξεις. Καί όμως, το παίξιμό τους, ακόμα και τα πρόσωπα τους αποδεικνύονται λίγοι, κρίνοντας βέβαια μόνο απο το πρώτο επεισόδιο.

Cezare and Lucrezia Borgia

Cezare and Lucrezia Borgia

Οι υπόλοιποι δεύτεροι ρόλοι (Καρδινάλιοι, Vanozza dei Cattanei) του πρώτου επεισοδίου έτυχαν σαφέστατα καλύτερου casting, σε κάποιες περιπτώσεις δε, έχουμε εξαιρετικές επιλογές με μεγάλους ηθοποιούς όπως ο Derek Jacobi και ο Colm Feore.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης season θα έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη αλλά μέχρι τότε προτείνω να αρχίσετε να βλέπετε τη σειρά.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: