Το περασμένο Σάββατο έψαχνα να βρω ένα νέο μπαράκι. Λίγο ρομαντικό να ψάχνεις νέο μπαρ σε περίοδο κρίσης το ξέρω, αλλά μα την σύμπτωση, εντοπίστηκε New arrival στην Πλ. Καρύτση! Και μάλιστα επηρεασμένο από μια άλλη περίοδο κρίσης.

Δίπλα λοιπόν στην «Πρίζα» ένα νέο θεματικό μπαράκι άνοιξε πριν από δύο εβδομάδες. Tο θέμα του τα swinging 20’s-30’s και τα άπειρα διαφορετικά gin labels. Είναι εμπνευσμένο από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, όπου το αλκοόλ ήταν τόσο χαμηλής ποιότητας που τα bar εφεύρισκαν συνταγές  cocktail προκειμένου να βελτιώσουν τη γεύση αλλά και την εμφάνισή του. Μιλάμε ότι ο κατάλογος θέλει μελέτη τουλάχιστον 15′ μέχρι να αποφασίσεις, ειδικά εάν είσαι λάτρης του Gin! 60 τον αριθμό αν δεν κάνω λάθος.

Αλλά το σοκ έχει έρθει νωρίτερα διαβάζοντας τα πολύ προσεγμένα και από άλλες εποχές cocktails. Αρκετά από αυτά με βάση το Gin (Duh!) και αναμεμειγμένα με εξωτικά συστατικά όπως χυμός guava, πουρές αχλαδιού και ευωδιαστά μυρωδικά. Μόνο το Baba Au Rum μπορεί να θεωρηθεί ανώτερο (και αν) στα cocktail για μένα. Να κάνω μια παρένθεση για μια μικρή ένσταση για τα cocktail με συστατικό μαρμελάδα, τα οποία αν και εκφράζουν ολόκληρη σχολή cocktail δεν με ενθουσίασαν ποτέ. Προτιμώ πάντα η γεύση να δίνεται από φρέσκα συστατικά.

Εξαιρετικά διακοσμημένο, δίπλα στη στοά για έξτρα χώρο και με πελατεία -άντα και πάνω (μέχρι και late 50’s είδαμε!). Αυτό για μένα δεν είναι και τόσο στα plus, but you know me. (No you don’t but anyway).

Ωστόσο ο κόσμος αν και ετερόκλητος είναι πολύ επικοινωνιακός. Μουσάτοι χίπστερ-ζόμπι με ασπρόμαυρα t-shirt με κερασάκια, η κουλτούρα του παραδιπλανού Black Duck, όσοι δεν χώρεσαν στην Πρίζα ή βγήκαν από παράσταση του απέναντι θεάτρου Μουσούρη και να δούμε ποιους άλλους θα συναντάμε στο μέλλον. Ακόμη και τις/τους πρώην μας. Το λέει και η η αφίσα που βλέπεις μέσα με τον Humphrey Bogart: Of all the gin joints in all the towns in all the world she walks into mine. Epic ατάκα -αναφορά στην Casablanca!

Εγώ δεν ξέρω πόσες φορές θα χρειαστεί να πάω μέχρι να δοκιμάσω όλα τα gin labels και cocktail που θα ήθελα. Θα ήθελα επίσης να πάω και μια καθημερινή και όχι Σάββατο λόγω μουσικής (ξεκίνησε με 20’s-30’s o DJ αλλά μετά άρχισε να πλατειάζει με μουσικές «Είναι Σάββατο και παίζω λίγο απ’όλα για να τους πιάσω όλους»).

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: