Στην αγαπημένη αυτή κατηγορία, έχω να κάνω μια βασική παρατήρηση: ο Colin Firth πέρσι έδωσε την ΤΕΛΕΙΑ ερμηνεία στο Single Man και βεβαίως άξιζε να πάρει το Oscar. Προφανώς η Ακαδημία αποφάσισε (ως συνήθως, ετεροχρονισμένα) να «αποζημιώσει» τον Jeff Bridges κι έτσι ο Colin έμεινε με το Tom Ford κοστούμι του και το πιστόλι, στο χέρι. Φέτος, τα πράγματα ήταν the other way round. Ο Colin Firth αποζημιώθηκε για πέρσι και ο Jeff Bridges, αν και ζωντάνεψε έναν απίθανο χαρακτήρα, ξέμεινε με το περσινό αγαλματάκι.  Και οι 2 βέβαια ήταν για έμενα, καταπληκτικοί φέτος, αλλά αν ήταν στο χέρι μου, θα είχα βραβεύσει πέρσι τον Colin Firth και φέτος τον Jeff Bridges.

Και μετά από αυτό ας περάσουμε στην 10άδα:

10. Mark Wahlberg (The Fighter). Κάπου χάθηκε η ερμηνεία του, μέσα σε τόσους καλούς Β’ ρόλους, αλλά ας μη γελιόμαστε, ήταν ακριβώς αυτό που έπρεπε.

9. Jesse Eisenberg (The Social Network). Natural ερμηνεία.  Έξυπνος τύπος. Ανυπομονώ να τον ξαναδώ.

8. Ryan Gosling (All Good Things). Γιατί μάλλον είναι δύσκολο να μην παίξει καλά σε οποιαδήποτε ταινία.

7. Javier Bardem (Biutiful). Γιατί ο fellow choosy bastard Nikos λέει: «Ο Javier Bardem δίνει μαθήματα ερμηνείας στον καλύτερό του ρόλο μετά το No Country for Old Men και στηρίζει μόνος του το οικοδόμημα μιας πολυσχιδούς ταινίας που κινδυνεύει με κατάρρευση από τις πολλές καταστάσεις που επιχειρεί να καταγράψει.»

6. Will Ferrell (The Other Guys). Μα γιατί δεν δίνεται credit σε κωμικούς ηθοποιούς; Ο Will Ferrell είναι καταπληκτικός! Πρέπει δηλαδή να παίξει στην κλαψομ&^$%ίαση του Iñárritu για να το διαπιστώσουμε και να το παραδεχτούμε; Οι ερμηνείες του είναι γεμάτες ευφυΐα και ποιότητα.

5. Ryan Reynolds (Buried). Εντάξει, no comment.

4. Ryan Gosling (Blue Valentine). Πάλι τα ίδια να λέμε; Α! Και επισκίασε εντελώς την συμπρωταγωνίστρια του, έτσι;

3. Casey Affleck (The Killer Inside Me). Απίστευτος ηθοποιός. Από τους αγαπημένους μου. Για δες ταλέντο η οικογένεια…

2. Colin Firth (The King’s Speech). Δείχνει την ΜΕΓΑΛΗ κλάση του.

1. Jeff Bridges (True Grit). Απίστευτο το ότι έπαιξε και πάλι σε ταινία των Coen και κατάφερε να φτάσει σε επίπεδα Dude! Respect! Νομίζω ότι ήταν ο καλύτερος με διαφορά.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: