Καιρό είχα να πάω στο Salero. Από την προηγούμενη άνοιξη αν δεν κάνω λάθος. Τη Δευτέρα το βράδυ λοιπόν κανόνισα να πάω εκεί για ένα κρασί και κανένα tapas. Και το ευχαριστήθηκα πολύ.

Ένας από τους λόγους που πέρασα τόσο καλά είναι γιατί έκατσα στο bar. Δεν υπάρχει τσιγάρο εκεί (επιτρέπεται στον πίσω κλειστό κήπο, που ήταν γεμάτος αν και Δευτέρα) και επίσης έχεις καταπληκτική εξυπηρέτηση. Ο barman φιλικός και normal τύπος, όπως και οι υπόλοιποι σερβιτόροι και αρκετοί από τους θαμώνες. Άλλου τύπου ο κόσμος που κυκλοφορεί στα Εξάρχεια. Υπάρχει άλλη ποιότητα.

Στο Salero λοιπόν, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες κρασιών και σε tapas. Έχει επίσης και κάποια κυρίως. Θυμάμαι πέρσι είχα δοκιμάσει μια φοβερή πάπια. (Δεν πρόσεξα αν υπάρχει ακόμα στο menu…) Πολλές και οι επιλογές σε τυριά και αλλαντικά, που μου αρέσουν πολύ σαν ιδέα μαζί με ένα μπουκάλι κρασί. Αν και δεν είμαι καθόλου λάτρης του κρέατος, μετά από 8km στο γυμναστήριο αποφάσισα να πάρω κάτι σε κρέας κι έτσι διάλεξα τα χοιρινά σουβλάκια, που ήταν mini καλαμάκια, πολύ νόστιμα. Οι πατάτες bravas μου θύμισαν Βαρκελώνη (το ίδιο και η μπύρα Estrella, που υπάρχει στο menu), αν και δεν ήταν το ίδιο νόστιμες και οι κροκέτες με jamon ήταν μέτριες. Ούτως ή άλλως δεν είμαι fan της κροκέτας, ήταν παραγγελία της παρέας.

Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω στο ψωμί, το οποίο είναι αν δεν κάνω λάθος το ίδιο με αυτό που προσφέρουν και απέναντι στις Γιάντες, και πρόκειται για μερίδες ψωμιού σε σχήμα maffin, πολύ πολύ νόστιμο! Το κρασί, ροζέ Άδολη γης, ήταν δροσερό και ευχάριστο, τίποτα τρομερό, αλλά μια χαρά. Πήρα και έναν επιδόρπιο γλυκό οίνο, που ο αγαπητός barman πρότεινε και μάλιστα με κέρασε το δεύτερο ποτήρι.

Άρα, στο Salero, οι τιμές είναι πολύ καλές (άλλο ένα κοινό με τις Γιάντες), το περιβάλλον επίσης ωραίο και το φαγητό από αρκετά μέχρι πολύ καλό (ειδικά για τόσο φτηνές τιμές). Και όταν 2 η ώρα το βράδυ βγήκα στη Βαλτετσίου και περπάτησα να βρω ταξί, υπήρχε κόσμος και κίνηση στο δρόμο. Δευτέρα βράδυ με βροχή και σε περίοδο κρίσης. Όμως άλλο Εξάρχεια (με μόνιμους κατοίκους) και άλλο Κολωνάκι και Γκάζι. Είπαμε άλλη ποιότητα!

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: