Το ότι θα έγραφα κείμενο στο section της τεχνολογία δεν το περίμενα ποτέ! Κι όμως, η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις (και σοκολατάκια) κι έτσι συνεισφέρω κι εγώ δειλά-δειλά και μπαίνω στα χωράφια του Enigmatique! Ωστόσο, δεν είμαι και καμία ειδική, άρα μιλάω μόνο σαν αδαής χρήστης (εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι).

Το Kindle μου το έκαναν δώρο πριν 2 βδομάδες και έχω πωρωθεί από τότε. Κατ’ αρχάς, το εντυπωσιακό είναι η οθόνη του: νόμιζα ότι έχει ένα προστατευτικό  χαρτί επάνω, το οποίο θα έπρεπε να βγάλω για να δω την οθόνη. Αυτή όμως ήταν η οθόνη! Είναι σαν χαρτί. Δεν είναι φωτεινή ή touch screen, όπως έχουμε συνηθίσει από τα smart phones. Είναι ηλεκτρονικό χαρτί! Πολύ διαφορετικό από ότι είχα δει ποτέ.

Δεύτερον, είναι εξαιρετικά ελαφρύ. Δεν νιώθεις ότι κρατάς κάτι. Επίσης, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις δυο χέρια για να το διαβάσεις ή για να γυρίσεις σελίδα! (Πολύ βολικό στο μετρό) Μπορείς να κατεβάσεις βιβλία μέσω wi-fi , σε απειροελάχιστο χρόνο και σε πολύ  χαμηλότερη τιμή από την φυσική μορφή τους. Ακόμα. το χρησιμοποιείς άνετα στη παραλία γιατί η οθόνη δεν «γυαλίζει» στον ήλιο, όπως όλα τα τηλέφωνα, i-pad κλπ.

Δεν το περίμενα να είμαι τόσο δεκτική στο Kindle, γιατί μου αρέσει πολύ το βιβλίο σαν ιδέα και κατάσταση. Σπανίως υπάρχει περίοδος στη ζωή μου, που να μην διαβάζω κάποιο βιβλίο. Το εξώφυλλο, η γραμματοσειρά, το layout του βιβλίου είναι σημαντικά πράγματα στην όλη διαδικασία, ωστόσο συνειδητοποιώ, ότι η μαγεία της ιστορίας είναι η ουσία. Αν διαβάζεις ένα καλό βιβλίο, θα σε παρασύρει, είτε χρησιμοποιείς Kindle, είτε γυρίζεις τις σελίδες με το χέρι. Όπως και στη μουσική: είτε σε βινύλιο, είτε σε mp3, η καλή μουσική σε ανεβάζει.

Αν σας αρέσει να διαβάζετε δοκιμάστε το. Εμένα έγινε αγαπημένο gadgetάκι μου.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: