Το Angry Birds έχει γίνει download πάνω από 50 εκατομμύρια φορές το 2010. Όποιος έχει smartphone, PDA, iPad δεν υπάρχει περίπτωση να μην το έχει κατεβάσει. Είναι τέτοια η επιτυχία, που βγήκαν εκδόσεις και για PC, PS ενώ υπάρχει περίπτωση να βγει και σε ταινία(!!)

Η μαγεία του έχει να κάνει με το γεγονός ότι εντάσσεται σε μια νέα κατηγορία παιχνιδιών που ονομάζεται «time fillers» που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Τώρα που σχεδόν όλοι έχουν ένα smartphone, μας αρέσουν αυτά τα απλά, διασκεδαστικά παιχνίδια που μπορούμε να κατεβάσουμε και να παίξουμε για λίγα λεπτά  για να περνάμε την ώρα μας ενώ περιμένουμε το τρένο, περιμένοντας  έναν πελάτη, περιμένοντας κολλημένοι στην κίνηση. Μόνο που όπως λένε και οι developers υπάρχουν άτομα που κάθονται και παίζουν το παιχνίδι με τις ώρες ακόμα και στο σπίτι τους (άρα ας το βγάλουμε και για PC και κονσόλες..)

Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία που σχεδίασε το παιχνίδι απασχολεί 40 εργαζόμενους(!!!), οι οποίοι σχεδιάζουν νέα επίπεδα για το παιχνίδι όλη την ημέρα. Μέχρι τώρα έχουν σχεδιαστεί πάνω από 200 επίπεδα.

Και, αν είστε προγραμματιστής και ελπίζετε να δημιουργήσετε ένα τόσο επιτυχημένο παιχνίδι όπως το Angry Birds, απλά να έχετε κατά νου – αν με την πρώτη δεν τα καταφέρετε – ότι μπορεί να χρειαστείτε αρκετή υπομονή. Οι προγραμματιστές του Angry Birds είχαν βγάλει 53 παιχνίδια πριν από αυτό. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την πραγματοποίηση των Angry Birds στο παρακάτω βίντεο.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: