Ένα γρήγορο post για μια άθλια παράσταση που είδα χθες. Το «TROMOPOLIS… ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ», στο θέατρο Χυτήριο. Ξέρω  γιατί μου το έκανα αυτό. Πριν μια-δυο βδομάδες διάβαζα τη στήλη  «Ζωντανός στη πόλη» στην Athensvoice και το πρότεινε ως πολύ καλή παράσταση και για κάποιο λόγο πείστηκα αμέσως και πήγα. Btw, κατά τη διάρκεια της παράστασης, ένας ηθοποιός κάθεται και διαβάζει μια Athensvoice και η σελίδα που βλέπουν οι θεατές είναι αυτή στην οποία βρίσκεται η εν λόγω στήλη. Τυχαίο; Εντάξει, δεν ξέρω, αλλά μου φάνηκε κάπως…

Λοιπόν, το κείμενο είναι τραγικό. Σαν να το έγραψε κάποιος την δεκαετία του ’80 και το ξέθαψε τώρα, προσθέτοντας και κάποια στοιχεία εκσυγχρονισμού, για να φαίνεται τωρινό. Και υποτίθεται ότι εκτυλίσσεται  σ την Αθήνα του μέλλοντος(!) Ιστορίες που απασχολούσαν τη γενιά του μπαμπά μου, χιούμορ που αφορά παιδάκια, με ποιότητα λίγο καλύτερη από Σεφερλή. Σκηνικά, σκηνοθεσία και κοστούμια μια από τα ίδια: υπερβολικά, με αισθητική τηλεόρασης των ’90s. Ερμηνείες από πολύ κακές και ψεύτικες μέχρι ανεκτές, με εξαίρεση τον Γιώργο Χρυσοστόμου, που μου έκανε καλή εντύπωση. Δεν καταλαβαίνω γιατί έπαιζε σε αυτή τη παράσταση.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι είναι αδύνατο στην Ελλάδα να γραφτεί καλή κωμωδία. Αν και το σχολείο (;!), που είχε έρθει να δει τη παράσταση, γελούσε με τη καρδιά του. Ίσως να είναι αυτό το κοινό στο οποίο απευθύνεται: άτομα που ίσως πάνε πρώτη φορά στο θέατρο. Προφυλάξτε τον εαυτό σας, τις τσέπες σας και τον χρόνο σας και μην το δείτε.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: