Η σειρά The Office ξεκίνησε το 2001 στην Αγγλία και μεταδόθηκε από το BBC Two για 2 σεζόν, 6 μόλις επεισοδίων η καθεμία. Δημιουργοί, σεναριογράφοι και σκηνοθέτες είναι ο Ricky Gervais και ο Stephen Merchant. Το είδος της σειράς είναι mocumentary, δηλαδή ντοκιμαντέρ μυθοπλασίας. Μια κάμερα ακολουθεί τους χαρακτήρες στη ρουτίνα της δουλειάς τους και σε κάποιες σκηνές τους παίρνει συνεντεύξεις-εκμυστηρεύσεις. Το 2005 μεταφέρθηκε στις Η.Π.Α. όπου παρέμειναν ως παραγωγοί οι Ricky Gervais και ο Stephen Merchant, μαζί με τον Αμερικάνο Greg Daniels (Saturday Night Live, The Simpsons). Η πρώτη σεζόν ήταν 6 επεισοδίων, πιστό αντίγραφο της αγγλικής (γι’αυτό και τόσο καλή). Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 7η σεζόν.

Πρωταγωνιστής στην αμερικανική version είναι ο Steve Carell, άψογος στο ρόλο του σπαστικού αφεντικού του γραφείου, Michael Scott. Είχα δει την βρετανική σειρά, αλλά αν και μου άρεσε πολύ, έβγαζε μια μιζέρια, που με έκανε να αργήσω πολύ να πάρω απόφαση να δω και την αμερικάνικη. Και αφότου ξεκίνησα, πάλι ζοριζόμουν. Η σειρά δεν είναι αυτό που λέμε «feel good» (Friends, How I Met Your Mother). Δεν σε κάνει να νιώθεις άνετα και ζεστά, δεν σε καθησυχάζει. Αντίθετα, παρουσιάζει μια πολύ μίζερη πραγματικότητα σε ένα γραφείο διανομής χαρτιού σε μια κωμόπολη στην Pennsylvania. Ακόμα πιο ενοχλητικός είναι ο χαρακτήρας του Steve Carell, που παρουσιάζει ένα ηλίθιο, προσβλητικό αφεντικό. Είναι πολύ εκνευριστικό (ειδικά στην αρχή, που δεν τον έχεις συνηθίσει) να βλέπεις πόσο άσχημα φέρεται, χωρίς να έχει καμία συναίσθηση των πράξεών του. Ωστόσο, το χιούμορ είναι τόσο πολύ έξυπνο που σε παρασέρνει.

Οι υπάλληλοι του γραφείου είναι απολαυστικοί χαρακτήρες. Οι περισσότεροι ηθοποιοί είναι παντελώς άγνωστοι και ειδικεύονται στον αυτοσχεδιασμό. Υπάρχει βεβαίως το ερωτικό ενδιαφέρον, με το δίδυμο Pam-Jim, που είναι και οι δύο πανέξυπνοι και τρομερά συμπαθείς, ένας σημαντικός λόγος που κάνει ελκυστικό το Office. Ο Kevin, ο Stanley, η Angela, η Phyllis, η Meredith, η Kelly, o Ryan, ο Toby και ο Oscar είναι όλοι με τον τρόπο τους αξιαγάπητοι. Από όλους αυτούς θέλω να ξεχωρίσω τον Creed Bratton, που παίζει τον ομώνυμο χαρακτήρα και εξελίσσεται σε απίθανα weirdo και αστεία περσόνα.

Όμως ο θεός του Office είναι ο Dwight Schrute! Τον υποδύεται ο Rainn Wilson, γνωστός και από έναν δεύτερο ρόλο στην 3η σεζόν του Six Feet Under. Ο χαρακτήρας του Dwight είναι απλά ξεκαρδιστικός! Πολύ δύσκολα γελάω δυνατά βλέποντας TV, αλλά με τον Dwight είναι συχνό φαινόμενο. Κολλημένος με το στρατό και εθελοντής βοηθός σερίφη, ο Dwight έχει βαλθεί να βάλει σε τάξη όλα τα υπόλοιπα «κουτορνίθια» του γραφείου. Απόλυτα αφοσιωμένος στον Michael, βγάζει το περισσότερο γέλιο από όλους και εξελίσσεται αρκετά σαν χαρακτήρας από σεζόν σε σεζόν.

Βέβαια, ο Steve Carell παραμένει ο βασικός χαρακτήρας της σειράς και παρά την αντιπαθητική, υπεροπτική βλακεία του, καταφέρνει να γίνεται συμπαθής, γιατί σιγά-σιγά μαθαίνουμε το παρελθόν του και συνειδητοποιούμε ότι είναι θύμα της συμπεριφοράς της μητέρας του. Νομίζω ότι αν οι συγγραφείς δεν είχαν προχωρήσει σε μια πειστική εξήγηση/δικαιολόγηση της συνήθως απαράδεκτης συμπεριφοράς του, δεν θα ήταν δυνατόν να επιτύχει η σειρά, παρά τους ιδιαίτερα καλούς β’ ρόλους.

Δυστυχώς, πριν λίγες μέρες ο Steve Carell ανακοίνωσε ότι φεύγει από το Office και έτσι δεν ξέρω αν θα υπάρξει 8η σεζόν και αν ναι, πόσο καλή θα είναι. Οπότε, αναζητείστε τις 7 πρώτες σεζόν, ταυτιστείτε με τους καλοκάγαθους υπαλλήλους της Dunder Mifflin και ανακαλύψτε νέες φάρσες για να κάνετε στους «αγαπητούς» συναδέλφους σας.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: