Άλλη μια ταινία βασισμένη σε πραγματική ιστορία, η οποία αφηγείται την σχέση και την προσπάθεια επανόδου στις επιτυχίες, των αδελφών Micky Ward και Dicky Eklund (από διαφορετικό πατέρα). Δεν πρόκειται για το κλασσικό box film. Στην ουσία, απεικονίζει την ζωή στην πόλη Lowell της Μασαχουσέτης και την ανεκδιήγητη οικογένεια των αδελφών boxer.

Το πλεονέκτημα της ταινίας είναι το γεγονός ότι καταφέρνει να ξεφύγει από το μελό και την συνήθη αφηγηματική γραμμή, τύπου «προσπάθεια, πρώτη αποτυχία, τέλμα, εντάσεις, δυσκολίες και τελικά ο τίμιος πρωταγωνιστής δικαιώνεται κερδίζοντας στη ζωή και στα ρινγκ». Έχει πολύ περισσότερο χιούμορ και αλήθεια η ταινία αυτή, για να ξεπέσει έτσι. Προφανώς πρέπει να δώσουμε γι’ αυτό συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη David O. Russel (Three Kings) και στο γεγονός ότι είναι μια αληθινή ιστορία, που την σεβάστηκαν οι σεναριογράφοι και δεν την μετέτρεψαν σε κλασσική Hollywood – win story ιστορία.

Πολύ καλή ερμηνεία από τον Christian Bale, ως αδερφό και προπονητή του Mark Wahlberg, ο οποίος πήρε τη Χρυσή Σφαίρα και πάει και για το Oscar. Ας μην ξεχνάμε ότι παίζει τον ναρκομανή και έχασε και 28 κιλά. Συνταγή σίγουρης επιτυχίας για Oscar. Βέβαια είναι και ο ρόλος του αβανταδόρικος. Ο Dicky είναι αστεία και τραγική φυσιογνωμία και στη πραγματική του ζωή. Επίσης, φοβερή ερμηνεία από την Melissa Leo, που παίζει την τρελή μητέρα-manager, Alice Ward. Και αυτή πάει για το combo Χρυσή Σφαίρα-Oscar. Αξιοσημείωτο είναι και το soundtrack, που συμπεριλαμβάνει και το πολύ αστείο «Here I Go Again» των Whitesnake. Epic!

Ο Mark Wahlberg είναι και παραγωγός της ταινίας και κατά κάποιο τρόπο είναι ένα δικό του project όλη αυτή η προσπάθεια. Μεγάλη βελτίωση από την εποχή που ήταν ο Marky Mark & The Funky Bunch! Way to go Mark!

Το τραγουδάκι από τους πολύ ανεβαστικούς τίτλους αρχής:

httpv://www.youtube.com/watch?v=sVzvRsl4rEM

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: