Έφτασε και πάλι ο καιρός για τις γνωστές λίστες με τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς. Ως σωστό blog λοιπόν, αποφασίσαμε κι εμείς να δημοσιεύσουμε τα αγαπημένα μας. Η δουλειά ήταν δύσκολη. Είμαστε και οι 3 μουσικόφιλοι, οι επιλογές ήταν πολλές, οι ώρες που μας αφήνουν οι επαγγελματικές μας υποχρεώσεις λίγες… Ωστόσο, μέσα στον ορυμαγδό τραγουδιών, καλλιτεχνών και μελωδιών ξεχώρισε με ευκολία ο τεράστιος, ο μέγας μάγος της ρίμας, ο μοναδικός και αγαπημένος Μικρός Νικόλας!

Η λίστα μας λοιπόν δεν είναι λίστα. Είναι μια απροκάλυπτη εκδήλωση θαυμασμού και ευγνωμοσύνης στον καλλιτέχνη από τη Ζαχάρω. Ο ένας και μοναδικός αξιόλογος δίσκος της χρονιάς 2010 είναι:  «Η Επιστροφή – Θα Φρίξει Το Σκυλί». Για όσους δεν γνωρίζουν το έργο του Μικρού Νικόλα (φαντάζομαι ελάχιστοι), να πω ότι ο δίσκος ηχογραφήθηκε τον Μάιο του 2010 και αποτελεί το comeback του μικρού αλλά δαιμόνιου αυτού ήρωα της γενιάς μας. Πριν από 7 χρόνια, σε ηλικία μόλις 7 χρονών ηχογράφησε τα πρώτα του τραγούδια και φέτος επανήλθε ραπάροντας στίχους «λεπίδες».

Ο τυπάκος είναι θρασύς και cult αν και μόνο 14. Έχει την χαρακτηριστική προφορά του Ν. Ηλείας και η όλη του εμφάνιση παραπέμπει σε nerd. Όμως γρήγορα ανακάλυψα ότι είναι ένας σκληροπυρηνικός hip-hopάς. Με στίχους όπως «έλα να κεράσω λίγη παπαρδέλα, πάμε Μποκαρίνο για πάπια με κανέλλα» και  «νόμιζες πως τα ’δες όλα όμως ξεκόλλα, θα φας το κα&^%λί απ’ το Νικόλα», αποδεικνύει την λυρική του δεινότητα. Χαρακτηριστικό του είναι το επιφώνημα «huh!» που τον ξεχωρίζει από όλους τους υπόλοιπους ράπερς. Το μεγαλύτερο hit του album και Νο1 τραγούδι για το 2010 για τους Choosy Bastards είναι το: «Νόμιζες πως τα ’δες όλα (2010)» (υπάρχει και παλαιότερη εκδοχή, δείτε την εδώ, είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι)

Απολαύστε λοιπόν τον μπιλιαρδοκτόνο μικρό (κι όμως τόσο Μεγάλο) Νικόλα στο αριστούργημά του:

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: