Κατ’ αρχάς να πω ότι είναι η 2η φορά που πηγαίνω στο Funky Gourmet και έτσι η άποψη μου δεν διαμορφώθηκε τυχαία. ‘Άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα τυχαίο σε αυτό το εστιατόριο. Θα ξεκινήσω με το μόνο κακό που έχω να πω, για να το βγάλω από τη μέση:  το όνομα. Δεν με ενθουσίασε ποτέ. Δεν μου φαίνεται αρκετά ξεχωριστό ή πρωτότυπο. Όμως εκεί τελειώνουν τα αρνητικά.

Η 2η επίσκεψή μου στο Funky Gourmet έγινε χθες το βράδυ. Στο παλιό διώροφο της Παραμυθιάς χτυπάς το κουδούνι για να μπεις και βρίσκεσαι σε ένα μικρό μπαρ, με μια σκάλα που οδηγεί στον κύριο χώρο του εστιατορίου και μια αίθουσα με τραπεζαρία, όπου λειτουργεί η υπηρεσία του private cheffing. Έτσι ξεκίνησε και το Funky Gourmet. Οι 2 chef άρχισαν να μαγειρεύουν σε σπίτια για prive γεύματα. Εν συνεχεία εγκαταστάθηκαν στο Μεταξουργείο, όπου και συνέχισαν να προσφέρουν την υπηρεσία του private cheffing, μέχρι που άνοιξε και το εστιατόριο για το ευρύ κοινό. Μια επιχείρηση που εξελίχθηκε και μια ιδέα που αναπτύχθηκε με υγιή τρόπο: σπάνιο πλέον. Η επάνω αίθουσα είναι πανέμορφη και διακοσμημένη με πίνακες του Στέφανου Ρόκου. Στην ουσία είναι ένα μπαλκόνι με τζαμαρίες και θέα στα διπλανά αναπάντεχα όμορφα νεοκλασικά σπίτια.

Και τώρα στο σημαντικό: το φαγητό. Πριν να έρθει η παραγγελία μας, ήρθε ένα cocktail party, δηλαδή 3 μπαλίτσες αφρού, τα 3 cocktail από τους chef, με γεύσεις ανανά με Blue Curacao, Bloody Mary και Mohito. Δοκίμαζες κάθε μπουκιά και ένιωθες ολοκληρωτικά τη γεύση του ποτού. Ενθουσιάστηκα. Ήταν το πιο εντυπωσιακό που δοκίμασα χθες! Τα ορεκτικά μας ήταν ριζότο κουνουπιδιού με idiazabal (ισπανικό τυρί), μπρόκολο και κόκκινη πιπεριά και σολομός με αρώματα thai και κρέμα wasabi. Και τα δυο πεντανόστιμα, ιδιαίτερα το ριζότο. Για κυρίως διάλεξα φιλέτο black angus με πατάτα σε χυμό τρούφας και μανιτάρια. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ τόσο ζουμερό και μαλακό κρέας. Απίστευτα καλομαγειρεμένο. Τέλος, μοιράστηκα μαζί με το φίλο μου το γλυκό «Γη», το οποίο είναι μπισκότο κακάο, λεμόνι και παγωτό βανίλιας. Ήταν άλλη μια έκρηξη γεύσεων. Όπως και τη πρώτη φορά που είχα πάει στο Funky Gourmet, έτσι και τώρα, το επιδόρπιο είχε περίεργη επίδραση πάνω μου. Γευόμενη κάθε μπουκιά, ένιωθα να γίνονται  χημικές ενώσεις στο κεφάλι μου. Η λίστα κρασιών είναι εκτενής κι εγώ προτίμησα το Delas Freres, Cotes-du-Rhone, Saint Esprit, syrah. Το θεωρώ πλέον εγγύηση για κόκκινο κρέας και σε ιδιαίτερα καλή τιμή.

Το Funky Gourmet βρίσκεται στην upper end κατηγορία εστιατορίων στην Αθήνα, με αντίστοιχες τιμές. Σε αντίθεση με άλλα εστιατόρια αυτού του τύπου, η σχέση τιμής-γεύσης είναι λογική.  Τα αξίζει τα λεφτά του, σαν να λέμε. Το Funky Gourmet είναι ένα καινούριο και φιλόδοξο εστιατόριο, που ακολουθεί, ακόμα και την πολύ δύσκολη φετινή χρονιά, ανοδική πορεία: όταν κάνεις κάτι σωστά, αμείβεσαι. Για εμένα το χθεσινό γεύμα ήταν ένα από τα καλύτερα της ζωής μου.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: