Πόσο συχνά θέλεις να γράψεις για κάτι που σε ενθουσίασε αλλά φοβάσαι να το αναλύσεις ή απλά να το περιγράψεις μήπως τυχόν μειώσεις την αξία του, το εκλογικεύσεις ή τέλος το ισοπεδώσεις; Αυτή είναι η περίπτωση της έκθεσης ζωγραφικής του Στέφανου Ρόκου: “Horror & Romance on Another Planet” που συνεχίζεται στη γκαλερί Αγκάθι, Μηθύμνης & Επτανήσου στην Κυψέλη.

Η τελευταία αυτή δουλειά σε καμβά και χαρτί επαναλαμβάνει τους γνωστούς κώδικες του Ρόκου: pulp αισθητική, pop-art, graphic design, κόμιξ. Και εδώ υπάρχει έκρηξη χρωμάτων που δημιουργεί μια ευφορία που σε κάνει να θέλεις να ζήσεις, να είσαι μέσα στο έργο. Πόσο συχνά μπορεί να συμβεί αυτό με ένα πίνακα; Εδώ όμως σε αντίθεση με προηγούμενες δουλειές του, ελλοχεύει κάτι άγριο, κάτι τρομακτικό που… χμμ… σε κάνει να το ξανασκεφτείς. Μήπως αυτή η πολυχρωμία κρύβει κάτι μαύρο πίσω της; Το δέλεαρ και η υπόσχεση ευτυχίας είναι φυσικά εκεί: οι γυναικείες μορφές, hip, πανέμορφες, ολοκληρωμένες & ερωτεύσιμες κυριαρχούν ως άλλες σειρήνες.

Ο Ρόκος εκφράζει το σύγχρονο με ένα post-modern τρόπο. Προφανώς δεν είναι παραστατικός ζωγράφος ούτε τον απασχολεί η αφαίρεση. Έχει βρει το δικό του δρόμο απεικόνισης ή/και εικονογράφησης. Συχνά χρησιμοποιεί τεχνικές όπως η φωτογραφία, η χαρακτική ή το κολλάζ που τον βοηθούν να αποδώσει καλύτερα αυτό που έχει κατά νου. Το έργο αποκτά ακόμη μεγαλύτερη ιδιαιτερότητα αλλά και αμεσότητα casino online που το βοηθούν να ξεφύγει από ένα απλό illustration.

Ο Στέφανος Ρόκος όμως δεν έμεινε μόνο στη ζωγραφική. Με δεδομένη την αγάπη του για τη μουσική και σε συνεργασία με τον Κορμοράνο, συνδύασε το ζωγραφικό του πόνημα με ένα μουσικό κατάλογο-CD με 18 μουσικά κομμάτια εμπνευσμένα από τον τίτλο της έκθεσης. Ισάριθμοι μουσικοί συμμετέχουν στο συλλεκτικό CD το οποίο κυκλοφόρησε σε 1700 αριθμημένα αντίτυπα. Zita Zwoon, Last Drive, Fiery Furnaces, Interstellar Overdrive, Kore.Ydro, Piney Gir είναι μερικά από τα ονόματα.

Δείτε την έκθεση. Αν πάλι δεν έχετε χρόνο ή δεν μένετε στην Αθήνα, απολαύστε το φωτογραφικό υλικό και το πλήρες tracklist του καταλόγου στην άψογη ιστοσελίδα της έκθεσης: http://www.horrorandromance.com

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: