Έχω πάει 3 φορές στο Soul Kitchen και ήταν και τις 3 πολύ καλά. Χθες βράδυ μου άρεσε ακόμα περισσότερο γιατί ήταν η πρώτη φορά που έκατσα στον εσωτερικό χώρο, ο οποίος είναι πάρα πολύ ωραίος. Έχει κάτι μεγάλα στρογγυλά φωτιστικά που αλλάζουν χρώματα (ουάου!) και κάποια τραπέζια-πάγκους για μεγάλες παρέες και αρκετό χώρο για να πιεις απλά ποτό. Και γενικά έχει χώρο, δεν νιώθεις κλεισμένος.

Προτεινόμενο menu λοιπόν: για αρχή ένα cocktail Bellini (σαμπανάκι και πουρές ροδάκινου, απλό και αποτελεσματικό) είναι ότι πρέπει για να μπεις σε mood ζεστής ανοιξιάτικης βραδιάς με υπέροχο φεγγάρι (προχθές έφαγα και το πρώτο μου παγωτό – το σκ έχω προγραμματίσει το πρώτο μου μπάνιο – I LOVE THE GREEK WEATHER! – πάρτε τα μίζεροι Β. Ευρωπαίοι). Εν συνεχεία δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε την τάρτα με κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα κρεμμύδια. Ίσως να είναι η πιο νόστιμη αλμυρή τάρτα που έχω δοκιμάσει. Η βάση της ήταν τόσο εύγευστη και τραγανή που θα ήθελα να φάω όλο το ταψί με τη ζύμη! Και το τυρί είχε τέλεια υφή, τόσο κρεμώδες… Θα την χαρακτήριζα ως αλμυρό cheesecake. Πολύ καλή και ελαφριά ήταν και η βιετναμέζικη σαλάτα με καρότο και αγγούρι. Και πολύ δροσερή. Το χρειαζόμαστε τώρα που έρχεται το καλοκαίρι. Για κυρίως διαλέξαμε noodles με φιστίκια cashew και μοσχάρι και pad thai. Το pad thai είναι ένα πιάτο με noodles, γαρίδες και 4 συστατικά στις γωνίες του πιάτου για να το κάνεις περισσότερο γλυκό/ξινό/καυτερό, ότι θες τέλος πάντων. Είναι το καλύτερο στον κατάλογο σύμφωνα με  τη δική μου γεύση. Για επιδόρπιο προτείνω να δοκιμάσετε την creme brulle με κρέμα καρύδας. Είναι απίθανη. Ατυχήσαμε στην επιλογή κρασιού, διότι πήραμε γαλλικό Riesling από την Αλσατία, ονόματι Hubert Beck, το οποίο ήταν άγευστο και καθόλου φρουτώδες. Βέβαια ως γνωστό, το καλό Riesling παράγεται στον ποταμό Mosel στη Γερμανία οπότε πήραμε ένα ρίσκο. Πάντως, ο κατάλογος με τα κρασιά είναι ικανοποιητικός, με πολύ καλές τιμές, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα να διαλέξεις.

Να πω επίσης, ότι έχει πολύ καλή μουσική στο Soul Kitchen και σε καλή ένταση. Δηλαδή και μιλάς normal, αλλά και νιώθεις ότι είναι barοειδής η κατάσταση. Χθες για κάποιο λόγο δεν είχε κόσμο και μου έκανε εντύπωση, αλλά μάλλον έφταιγε η 17 Νοέμβρη και η καταιγίδα. Πολύ μου αρέσει λοιπόν στο Soul Kitchen και λέω να πάτε.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: