Ποιος είπε πως είναι προτιμότερο να μην βγαίνει κανείς από το σπίτι του στις 17 Νοεμβρίου; Εγώ βγήκα και δεν το μετάνιωσα.

Ήταν η τέλεια βραδιά: χαλαρό πρόγραμμα, καλή παρέα, οι δρόμοι θύμιζαν λίγο την νέκρα του 15 Αύγουστου αλλά χωρίς τα κλειστά μπαρ & εστιατόρια. Βρήκα αμέσως ταξί από το Κολωνάκι και σε 7 λεπτά είχα φτάσει στο Βραζιλιάνα μπαρ στα Άνω Πετράλωνα (Αρκαδών 4, Πλατεία Μερκούρη).

Έχω ξαναπάει βέβαια (μου αρέσουν πολύ τα Άνω Πετράλωνα, ειδικά για φαγητό έχει κάποια πολύ καλά στέκια) αλλά πέρασα τόσο ωραία που ένοιωσα λες και πρωτοπήγα χθες. Δεν σας συμβαίνει αυτό, να πηγαίνεις τακτικά σε ένα μέρος και να νιώθεις ότι το ξαναανακαλύπτεις όταν περνάς ωραία;

Το concept του Βραζιλιάνα μπαρ είναι κάτι μεταξύ Booze Cooperativa και PlayHouse, θα πας εκεί για ένα χαλαρό ποτό ή για απογευματινό (κυριακάτικο) άραγμα με την παρέα σου (είναι πολύ παρείστικο και μου αρέσει αυτό!), η μουσική είναι καλή και όχι πολύ δυνατή, τα ποτά είναι πολύ φτηνά (μπορείς κάλλιστα να παραγγείλεις 3-4 χωρίς τύψεις…για την τσέπη σου), το μόνο μείον που βρήκα είναι ότι ΔΕΝ απαγορεύεται το κάπνισμα (υποψιάζομαι ότι γι αυτό το επέλεξε η Κατ).

Επίσης, για τους gourmet φίλους μας, να προσθέσω ότι το Βραζιλιάνα μπαρ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση (10 λεπτά max. με τα πόδια) από το γαλλικό μπιστρό “Chez Lucien” οπότε μπορείτε κάλλιστα να το συνδυάσετε εάν π.χ. δεν βρείτε τραπέζι στον Lucien, μπορείτε περιμένοντας την δεύτερη βάρδια να πιείτε μία-δυο Sangria (μόνο 3,5 ευρώ και εξαιρετική!) για να περάσει η ώρα ή να παίξετε κανένα επιτραπέζιο (ή τάβλι για τους πιο patriotic).

Λέτε να γίνει η Πλ. Μερκούρη η νέα Πλ. Καρύτση;

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: