Χθες ήταν ένα ωραίο βράδυ. Κατ’ αρχάς πήγα το απόγευμα σε μια γευσιγνωσία των κρασιών Glen Carlou στο Wine Box, μια κάβα στο Κολωνάκι. Δεν ήξερα τον συγκεκριμένο παραγωγό (Ν.Αφρική) και ομολογώ ότι έφυγα με πολύ καλές εντυπώσεις.  Δοκίμασα 2 λευκά, το Tortoise Hill White, που περιέχει Sauvignon Blanc, Chardonnay και Viognier και το Chardonnay του. Δεν είμαι fan του Chardonnay, οπότε δεν ενθουσιάστηκα, αλλά το Tortoise ήταν υπέροχο, με τη γεύση του Viognier να υπερέχει.  Από τα κόκκινα προτίμησα (με διαφορά) το Syrah. Είχε σοκολατένια γεύση και υπέροχο χρώμα. Ήταν όλη η εμπειρία όμορφη. Ο χώρος γαμάτος, με μια τζαμαρία-βιτρίνα στη Νεοφύτου Βάμβα, ωραίος κόσμος και επίσης αργότερα ανακάλυψα ότι ο φίλος μου, μου αγόρασε δώρο το Tortoise Hill White!

Μετά από 5 ποτήρια κρασί σε 45’, λοιπόν, αποφασίσαμε να πάμε στο Aleria να πιούμε κάτι ακόμη και να τσιμπήσουμε. Το Aleria τελικά είναι εγγύηση. Έχω πάει άλλες 2 φορές τους τελευταίους μήνες και κάθε φορά μένω και πιο ευχαριστημένη. Χθες πήραμε ένα Sauvignon Blanc Καρυπίδη του 2008, γαριδοκεφτέδες, ραβιόλι μουσακά και ένα ριζότο κριθαράκι. Ήταν όλα πολύ νόστιμα! Επίσης, ενθουσιάστηκα με το ψωμί (πολύ ενδεικτικό για ένα εστιατόριο κατά τη γνώμη μου), που συνοδευόταν από μια εξαίσια φάβα! Το θυμόμουν και από τη προηγούμενη φορά που είχα πάει ότι έχει καλή φάβα και χθες επιβεβαιώθηκε. Και είναι και ωραίο ορεκτικό. Πολύ ωραία είναι και η ιδέα του ριζότου με κριθαράκι, κάτι ανάμεσα σε ριζότο και γιουβέτσι. Στο τέλος ήρθε ένα ραβανί με παγωτό βασιλικό και γλυκό του κουταλιού τοματάκι. Γενικά δεν μου αρέσει το ραβανί, αν και το συγκεκριμένο ήταν αρκετά light, χωρίς πολύ σιρόπι. Το τέλειο, ήταν το παγωτό με γεύση βασιλικό! Πραγματικά απίθανο!

Νομίζω ότι το Aleria, είναι από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας και με πολύ καλή σχέση τιμής/ποιότητας. Α! Και έχει και πολύ καλή μουσική.

Υ.Γ. Σήμερα γιορτάζει ο Λίνος. Χρόνια Πολλά!

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: