Εγώ, ο Ρένος και ο Λέλος. Καλεσμένοι για δείπνο στο Σώτη. Location: Λυκαβηττός. Σάββατο βράδυ.

Ο Σώτης είναι πολυτάλαντος. Και πολιτικός μηχανικός (ανοικοδομεί την Αθήνα – δώσε μπετόν παντού!) και μάγειρας. Το menu ήταν εμπνευσμένο από Λίβανο. Εγώ δεν τα πάω καλά με τις μεσανατολικές γεύσεις, αλλά τελικά το δείπνο ήταν υπέροχο! Για πρώτα είχαμε σαλάτα φατούς (εμένα κάτι σε ταμπουλέ μου έκανε πάντως), σαλάτα με αγγούρι, γιαούρτι, πάπρικα και λεμόνι (υπερδροσερή, θα είναι τέλεια το καλοκαίρι) και μελιτζανοσαλάτα. Η φατούς/ταμπουλέ με τρέλανε. Συνεχίζουμε με κυρίως: κοτόπουλο με πιπεριά, τυρί και δυόσμο, χοιρινό με κανέλα και πιπέρι και συνοδευτικά ρύζι και γαμάτες πατατούλες στο φούρνο. Δεν μου πολυαρέσει το κοτόπουλο γενικά, αλλά αυτό ήταν πεντανόστιμο. Και το χοιρινό με τη κανέλα. Πολύ πιο ελαφρύ απ’ότι ακούγεται. Η original συνταγή ήταν με αρνί, δόξα τον Bono, ο Σώτης έβαλε χοιρινό.

Γλυκό είχαμε φέρει και εγώ και ο Ρένος. Εγώ πήρα cheesecake από το Amadeus και έχω να πω ότι ήταν από μέτριο έως χάλια. Κατ’ αρχάς ρώτησα την κοπέλα αν πρόκειται για cheesecake φράουλας και απαντάει ναι. Ήταν κεράσι. Μπλιάχ! Πόσο δύσκολο είναι να μάθεις τα 10 γλυκά που έχεις στο μαγαζί σου; Επίσης, στο Amadeus βάζουν λέει όλα τα γλυκά στη ψύξη και έτσι πρέπει να τα αφήνεις 2 ώρες εκτός ψυγείου πριν τα φας. Εμείς 2 ώρες το αφήσαμε το ρημάδι, αλλά ακόμα σκληρό ήταν. Anyway, ας είναι καλά ο Ρένος που έφερε ένα προφιτερόλ, από ένα ζαχαροπλαστείο που δεν το ήξερα, Nouvelle λέγεται στο Π.Φάληρο. Είχε απίστευτη κρέμα patisserie και μπολάκι με extra μους σοκολάτας για να βάζεις στο πιάτο σου. Έλιωσα…

Δωράκι της βραδιάς: μπύρες από Ισλανδία! Viking Lager! Yeah baby, yeah!

Τι καλύτερο από μια βραδιά με τέλεια παρέα, νόστιμο φαγητό και ανάκριση για τα «συναισθηματικά» όλων; THX Σώτης!

P.S. Όταν με κάλεσε του το είχα πει ξεκάθαρα: «This is so going in my blog!»

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: