Οι απόψεις διίστανται. Πολλοί φίλοι και γνωστοί τελευταία παραπονιούνται για την ποιότητα των PDA τους. Μετά από (μερικές φορές) πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το gadget των ονείρων τους αρχίζει και συμπεριφέρεται τελείως αλλόκοτα.  Αυτόβουλη αλλαγή ημερομηνίας, πρόβλημα με το λειτουργικό (αυτά τα Windows…σε ότι μορφή και να τα έχεις μετά απο μικρό χρονικό διάστημα ουσιαστικά αχρηστεύουν το hardware σου), πρόβλημα με τη μπαταρία, κακή ποιότητα ήχου κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, διαγραφή τηλεφωνικού καταλόγου κατά τη διάρκεια του συγχρονισμού με το PC, κτλ..

Να υπενθυμίσουμε στις κατασκευάστριες εταιρείες, ότι για να πάρεις ένα gadget όπως ένα PDA, δεν είναι και κάτι το αμελητέο όσον αφορά την …ελαφρότητα που θα παρατηρηθεί στο πορτοφόλι σου.

Και σε αυτό το σημείο βέβαια θα πεταχτεί ο άλλος και θα σου πει: «Ναι, αλλά εγώ το αγόρασα με συμβόλαιο σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή» (και κάποιες φορές …«δωρεάν»). Μεγάλη παγίδα. Μόνο δωρεάν δεν είναι. Αν κάτσει και υπολογίσει κάποιος το μακροπρόθεσμο κόστος μιας τέτοιας «δωρεάν» αγοράς θα παρατηρήσει οτι θα του βγεί πολύ πιο ακριβό απο το να αγόραζε τη συσκευή και να χρησιμοποιούσε ένα φθηνότερο πρόγραμμα σύνδεσης.

Επειδή έχω δεί αρκετά PDA (HTC, Samsung, iPhone, κτλ) μπορώ να πώ οτι η Apple έχει καταφέρει  να είναι μπροστά απο τον συναγωνισμό σε ποιότητα κατασκευής και σε λειτουργικό. Δεν έχω δοκιμάσει το νεο HTC Desire , το οποίο φαίνεται πολύ καλό σε αρκετούς τομείς αλλά από τα προηγούμενα της μοντέλα της HTC δεν είμαι ευχαριστημένος.

Και φυσικά η επόμενη αγορά θα είναι σε κινητό που ΔΕΝ θα έχει Windows Mobile λειτουργικό. Κολλάει συχνά, δεν εκμεταλλέυεται σωστά το hardware, you name it. Android ή iOs την επόμενη φορά …Microsux. Sorry.

Μήπως θα πρέπει να ζητάμε περισσότερα- απο τις κατασκευάστριες εταιρίες PDA – για τα χρήματα που διαθέτουμε για την αγορά τους ;

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: