Τι ταινιάρα ήταν αυτή; Δεν το περίμενα με τίποτα! Πήγα να το δω μόνο και μόνο επειδή παίζει ο Jon Hamm, ήτοι θεός Don Draper, από Mad Men. Το έχει σκηνοθετήσει ο Ben Affleck , ο οποίος πρωταγωνιστεί κιόλας, οπότε δεν είχα και μεγάλες προσδοκίες. Βέβαια, είχα διαβάσει παντού ότι είναι καλούτσικο και όχι καμιά χιλιοεπαναλαμβανόμενη αμερικανιά. Ωστόσο, τον φόβο μου τον είχα.

Πάω λοιπόν το Σάββατο το βράδυ στο Άστορ. Το Άστορ το θυμόμουν κλειστό για πολλά χρόνια και χαίρομαι που ξανάνοιξε, btw. Λοιπόν, το Town θυμίζει Heat. Για να προλάβω τυχόν σήκωμα μαλλιών/φρυδιών και αναφωνήματα του στυλ «Ε, όχι! Μην ακουμπάς το αριστούργημα», λέω ότι απλά μοιάζει, ανήκει στην ίδια κατηγορία, δεν είναι προφανώς, ισάξιο. Αλλά θυμίζει πολύ το Heat και με έναν ωραίο τρόπο. Υπάρχει μια ειλικρινής, ρεαλιστική εξιδανίκευση του κεντρικού ήρωα και ένα χαμηλών τόνων, γλυκό (και όχι γλυκανάλατο) ρομάντζο. Επίσης, έχει πολύ καλό cast. Παίζει ένα μικρό ρόλο ο Chris Cooper, μου άρεσε πολύ ο Pete Postlethwaite (από το In The Name Of The Father και το The Usual Suspects, μεταξύ άλλων), καθώς και ο Jeremy Renner, που καθόλου τυχαία δεν ήταν προτεινόμενος για Οscar πέρσι.

Είχα πολλά χρόνια να δω μια καθαρά αμερικάνικη ταινία δράσης (κλέφτες και αστυνόμοι) και να την ευχαριστηθώ τόσο πολύ. Είχα ξεγράψει πλέον την ελπίδα ότι θα υπάρξει καλή ταινία παραγωγής Hollywood. Κι όμως, με την ταινία αυτή θυμήθηκα την χαρά/ικανοποίηση που έπαιρνα από αντίστοιχες ταινίες όταν πήγαινα cinema στα 90’s στους Αμπελόκηπους και ερωτευόμουν τύπους σαν τον Mel Gibson. Και τώρα ούτε καν ερωτεύθηκα τον Jon Hamm ή τον Ben Affleck, φαντάσου!

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: