Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που άρχισα να ψάχνω κάποια συνταγή σε ένα βιβλίο μαγειρικής. Τα τελευταία χρόνια, όταν θέλω να ετοιμάσω κάτι ιδιαίτερο, χρησιμοποιώ ένα απο τα παρακάτω online εργαλεία για την εύρεση συνταγών.


Epicurious
To Epicurious συνδυάζει μια εκτεταμένη βάση δεδομένων συνταγών με μια σειρά από χαρακτηριστικά που κάνουν απλή την αναζήτηση συνταγών και την επακόλουθη προπαρασκευή τους. Μπορείτε να ψάξετε για συνταγές με βάση τα συστατικά, το στυλ των τροφίμων ή βάση των διατροφικών σας αναγκών, μεταξύ άλλων παραγόντων. Για τα απαραίτητα ψώνια μπορείτε να εκτυπώσετε μια λίστα με ότι υλικό χρειάζεστε για τη συνταγή σας ή να συνδυάσετε όλα τα υλικά σε μία λίστα (αν έχετε επιλέξει πάνω από μία συνταγή). Το Epicurious είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή Android και ως iOs (iPhone & iPad). Awesome,huh? (άρα περιττό να αναφέρω ποιό site από τα τέσσερα είναι το αγαπημένο μου..)


Food.com
Το Food.com (πρώην Reciepzaar) είναι ένα site για οτιδήποτε σχετίζεται με το φαγητό με έμφαση στις συνταγές και τα βιβλία μαγειρικής. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε δημοφιλείς κατηγορίες συνταγών, να ελέγξτε τις πιο συχνές αναζητήσεις και φυσικά να αναζητήσετε συνταγές. Το δυνατό σημείο του Food.com – πλέον της τεράστιας βάσης δεδομένων συνταγών – είναι το Recipe Sifter. Ξεκινάτε επιλέγοντας ποιο πιάτο θέλετε, τι είδους επιμέρους πιάτα (όπως ορεκτικά, με τη μορφή ντιπ), και στη συνέχεια μπορείτε να περιορίσετε την αναζήτησή σας με φίλτρα όπως συστατικά, την ευκολία της προετοιμασίας, την περίσταση (π.χ. αργίες), διατροφικές απαιτήσεις, και πολλά άλλα.


Allrecipes
Το Allrecipes είναι ένα site στο οποίο μπορείς να μοιραστείς με άλλους συνταγές σε μια ΤΙΤΑΝΟτεράστια βάση δεδομένων συνταγών (εξ ου και το όνομα allrecipes..). Μπορείτε να αναζητήσετε συνταγές στο site χωρίς λογαριασμό, αλλά αν έχετε λογαριασμό, μπορείτε να αποθηκεύσετε όλες τις συνταγές που θα βρείτε στο recipe box. Το προηγμένο εργαλείο αναζήτησής στο Αllrecipes είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να βρείτε αυτό που θέλετε και σας επιτρέπει να προσδιορίσετε με μεγάλη ακρίβεια τις αναζητήσεις σας. Για παράδειγμα, θέλετε να ετοιμάσετε ένα γεύμα για ένα φίλο που έχει κάποιες αλλεργίες σε συγκεκριμένα τρόφιμα; Μπορείτε να εξαιρέσετε τα συγκεκριμένα τρόφιμα απο την αναζήτηση σας. (Δε θέλουμε ο φίλος μας να γίνει διπλάσιος και να τρέχουμε πανικόβλητοι, έτσι δεν είναι; Όσο θυμάμαι την αντίδραση μου στην καυτερή πράσινη πιπεριά μεσοπέλαγα..Δε λέει.)
Αs a bonus, το Allrecipes διαθέτει ένα εκτεταμένο τμήμα φωτογραφίας, όπου τα μέλη μπορούν να αναδείξουν τις φαγητό-φωτογραφικές δεξιότητες τους.


SuperCook
Για να χρησιμοποιήσετε το SuperCook, ξεκινάτε βάζοντας τα συστατικά που έχετε στο ψυγείο σας και στο ντουλάπι σας. Όσα περισσότερα συστατικά βάλετε, τόσες περισσότερες συνταγές θα σας βγάλει ως αποτέλεσμα. Το SuperCook σας προτείνει ακόμα περισσότερα συστατικά που μπορεί να έχετε παραβλέψει, τα οποία θα επεκτείνουν τον κατάλογο συνταγών. Βάλτε π.χ. σάλτσα ντομάτας, ζυμαρικά, και βασιλικό, και σας ρωτάει εάν έχετε βούτυρο, τυρί μοτσαρέλα, ελαιόλαδο, ή άλλα κοινά συστατικά ιταλικών πιάτων τα οποία θα συμπληρώσουν τα συστατικά που ήδη έχετε. Το ιδανικό site για τον αρχάριο μάγειρα, το φοιτητή, τη νοικοκυρά «δεν ξέρω που παν τα τέσσερα»!

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: