Ολοκαίνουριο bar στην Καλαμιώτου, το οποίο επισκέφτηκα με την κολλητή μου την Όλγα χθες το βράδυ. Κατ’ αρχάς, δεδομένου ότι ο Big Lebowski είναι μια από τις αγαπημένες μου ταινίες, πήγαινα πολύ θετικά προδιατεθειμένη. Όποιος αποτιμά φόρο τιμής στον τεράστιο dude, είναι φίλος μου!

Ο χώρος είναι μικρός. Ένας διάδρομος στην ουσία, με το bar και σκαμπό στην μία πλευρά και ένα δερμάτινο κύλινδρο κατά μήκος του τοίχου στην άλλη. Αυτό είναι πολύ έξυπνη ιδέα καθώς δημιουργείται άλλη μια σειρά «καθιστών» ακριβώς πίσω από τα σκαμπό. Μπορείς να ακουμπήσεις με τη πλάτη στο τοίχο και να χαζέψεις τις κορίνες του bowling στα ράφια ανάμεσα στα ποτά. Έχει και έξω 2-3 τραπεζάκια που είναι πολύ όμορφα και μάλιστα ο dude έχει προβλέψει να καλύψει την λάμπα του πεζοδρομίου με ένα μαύρο κουτί με ορθογώνια ανοίγματα για να μην τυφλώνεσαι όταν κάθεσαι έξω. Έξυπνο, too.

Η μουσική μου ήταν αδιάφορη, αλλά όταν ακούσαμε με την Όλγα το Big Night Out των Fun Lovin’ Criminals, αναθαρρήσαμε. Τέτοιου είδους μουσική ταιριάζει σε αυτό το μαγαζί κατά τη γνώμη μου. Εννοείται ότι παραγγείλαμε White Russians και μάλιστα μας είπαν ότι από εβδομάδα θα έχουν μια δική τους εκδοχή του ποτού, το Dude Russian.

Το κακό, για άλλη μια φορά, ήταν το κάπνισμα. Ευτυχώς, επειδή έκανε ζέστη χθες, η τζαμαρία ήταν ανοιχτή και έτσι η ατμόσφαιρα δεν ήταν χάλια. Είναι και η «καινουργίλα», που έχεις την αίσθηση του πεντακάθαρου, οπότε δεν ήταν αποπνικτικά. Ωστόσο, εγώ δεν πάω χειμώνα σε τόσο μικρό χώρο με τσιγαρίλα (βέβαια είναι πολύ – πολύ όμως – ψηλοτάβανο).

Overall, λοιπόν δεν γίνεται να είσαι fan του Lebowski και να μην πας στο Dude! Είναι ωραίο να μοιράζεσαι τα κοινά πανέξυπνα αστεία και την cultίλα αυτής της ταινίας. Είναι ωραίο να ξέρεις ότι υπάρχουν και άλλοι «καμένοι» και μάλιστα ανοίγουν bar προς τιμή της. Αλλά αυτή την ιστορία με το τσιγάρο δεν την αντέχω. Οπότε εσείς να πάτε, αλλά εγώ θα ξαναπάω μόνο αν έχει ζεστή βραδιά και μόνο έξω!

P.S. Μα που ήταν ο Jesus Quintana???

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: