Τη Κυριακή το πρωί πήγα ψιλοτυχαία στη Μαρίνα του Φλοίσβου, στο 7ο Concours D’Elegance, δηλαδή σε καλλιστεία παλιών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Δεν είχα πάει σε άλλου τέτοιου είδους διοργάνωση (δεν οδηγώ καν, έτσι;) και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Μιλάμε για πραγματική ομορφιά! (Πολύ περισσότερη απ’ ότι σε καλλιστεία τύπου Playmate, Mr Κόσμος κλπ.)

Ήταν και η μέρα ηλιόλουστη βέβαια και σου έφτιαχνε το κέφι, αλλά πραγματικά αυτά τα παλιά αυτοκίνητα ήταν απίθανα. Κάποια ήταν ιδιαίτερα παλιά – από το 1915 – και ήταν σαν να είχαν βγει από γκανγκστερική ταινία, άλλα νεότερα με υπέροχες σπορ καμπύλες. Όλα εξαιρετικά συντηρημένα (εξωτερικά και εσωτερικά) και φροντισμένα με πολλή αγάπη από τους ιδιοκτήτες.

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το GIAUR Champion 750 του 1953 (δες photo), το οποίο μοιάζει σαν αυτοκίνητο επιστημονικής φαντασίας. Είναι σαν να βγήκε από κάποια ταινία comic, τύπου Batman. Απίστευτος σχεδιασμός για εκείνη την εποχή. Απ’ ότι έμαθα κέρδισε και το βραβείο του όμορφου και κομψού αυτοκινήτου. Και γενικά σκεφτόμουν πόσο πολύ πιο όμορφα ήταν όλα εκείνα τα αυτοκίνητα από τα σημερινά.

Και οι μοτοσυκλέτες ήταν πανέμορφες!

Αυτό που άξιζε σε αυτή τη βόλτα ήταν η αίσθηση μιας άλλης εποχής. Σαν να βρισκόσουν στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Με υπέροχα αυτοκίνητα, μαντήλι στα μαλλιά, πέρλες στο λαιμό και τον άντρα σου να δουλεύει στην διαφημιστική Sterling Cooper! Φαντάζομαι, ότι αν εμένα που είμαι ψιλοάσχετη, μου άρεσε μια φορά, οι πωρωμένοι με αυτοκίνητα θα βρισκόντουσαν στον παράδεισο.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: