TO WHOM IT MAY CONCERN βέβαια διότι οι περισσότεροι μετακινούνται με το αυτοκίνητο τους σε αυτή τη πόλη-χάος (για να μην χρησιμοποιήσω μια πιο βαριά λέξη). Βέβαια, ο πρωθυπουργός μας, έχει βάλει στόχο να γίνουμε η «Δανία του νότου» αλλά μέχρι τότε (ΠΟΤΕ με λίγα λόγια) θα κυκλοφορούμε με τα ρυπογόνα αυτοκίνητα μας. Να δω βέβαια τον Ελληνάρα να κυκλοφορεί με ποδήλατο στην Κηφισίας ΚΑΙ ταυτόχρονα να καπνίζει το τσιγαράκι του ή/και να μιλάει στο κινητό.

Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις στον κανόνα (όπως εγώ) που ναι μεν έχουν πάρει το δίπλωμα οδήγησης αλλά που αρνούνται να οδηγήσουν στην Αθήνα. Θα μου πείτε τότε «μα γιατί μπήκες στον κόπο να το πάρεις το ρημάδι το δίπλωμα αφού δεν οδηγείς»; Η απάντηση είναι απλή: νομίζω πως είναι μέρος των αυτοματισμών που ενεργοποιούνται σε διάφορες ηλικίες-κλειδιά όπως είναι π.χ. η ηλικία των 18 όπου έχει περάσει στο μυαλό της νεολαίας το μήνυμα πως το δίπλωμα οδήγησης αποτελεί το αμέσως επόμενο στάδιο της ενηλικίωσης και συνεπώς ότι το απολυτήριο λυκείου πρέπει αυτομάτως να συνοδεύεται από το δίπλωμα οδήγησης (ως ένδειξη ανεξαρτητοποίησης μάλλον).

Έχω βαρεθεί να ακούω «Δεν οδηγείς ε; και δεν σ’ενοχλεί που περιορίζεται έτσι η ελευθερία κινήσεών σου;» Και σε όλους αυτούς που μου την σπάνε με την ερώτησή τους απαντώ το εξής:

ΔΕΝ ΟΔΗΓΩ ΓΙΑ 10 ΛΟΓΟΥΣ

  1. Κάνω σημαντική οικονομία. Δεν ξοδεύω για βενζίνη ή για την ασφάλεια του αυτοκινήτου… Ενώ αντιθέτως η τιμή του εισιτηρίου του λεωφορείου είναι (ακόμα) σχετικά φθηνή ειδικά αν συγκρίνουμε με τις τιμές στις αντίστοιχες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
  2. Δεν ρυπαίνω την ατμόσφαιρα (καλά αυτό δεν είναι επιχείρημα για τον Ελληνάρα αλλά εμείς το λαμβάνουμε υπόψη). Πότε θα καταλάβουν επιτέλους οι σωσίες της Τζούλιας Αλεξανδράτου ότι καταντάει γελοίο να βγάζουν το 4X4 στον δρόμο για να διανύσουν μία απόσταση 2 χιλιομέτρων (είτε πάνε μέχρι το περίπτερο να αγοράσουν το τελευταίο τεύχος του Cosmopolitan είτε πάνε μέχρι τα Starbucks για να πάρουν το Frappucino Caramel Light τους)
  3. Δεν χάνω την ψυχραιμία μου στην κυκλοφορία. Τέρμα το άγχος με τα μηχανάκια που κάνουν διάφορα μάγκικα κόλπα προσπέρασης (τα περίφημα σλάλομ όπως τα αποκαλώ), τέρμα τα κορναρίσματα λόγω βιασύνης ή διαφόρων νευρώσεων, τέρμα οι μούντζες, τέρμα οι χυδαίες βρισιές.
  4. Το πρωί νυστάζω, δεν έχω πιει ακόμα την κατάλληλη δόση καφέ που θα μου προσφέρει 100% διαύγεια πνεύματος
  5. Απολαμβάνω τραγελαφικούς διαλόγους στις συγκοινωνίες (σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα έχεις την δυνατότητα να βγάλεις το άχτι σου ή να ακούσεις πολιτικές-οικονομικές-κοινωνιολογικές αναλύσεις μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς ε;)
  6. Δεν έχω το άγχος του Parking ή της κλήσης που θα φάω αν δεν βρω να παρκάρω το αμάξι μου
  7. Δεν έχω να φοβηθώ για την σωματική μου ακεραιότητα
  8. Ευκαιρία να κάνω sightseeing στην Αθήνα, εγώ το κάνω καθημερινά αφού το λεωφορείο περνάει από Σύνταγμα – Πανεπιστημίου – Ομόνοια – Αρχαιολογικό μουσείο (Πατησίων)
  9. Έχω ανακαλύψει τελευταία ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τους (ερασιτέχνες) φωτογράφους
  10. Οι συγκοινωνίες αποτελούν μια μέθοδο κοινωνικής ευαισθητοποίησης εφόσον συναντάς όλο το φάσμα των κοινωνικά αποκλεισμένων ατόμων.
Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: