Χοντρικά υπάρχουν 2 κατηγορίες ανθρώπων. Τα μπάζα (86,7% του πληθυσμού) και οι προβληματισμένοι/χαλασμένοι (13,1% του πληθυσμού). Περισσεύει ένα 0,2%, που έχει πλέον καταλήξει (είτε βρίσκεται σε χώρους ανάπλασης της ψυχικής υγείας, είτε έχει αφαιρέσει τη ζωή του, άρα μάλλον δεν περιλαμβάνεται στον πληθυσμό…)

Και θέτω το ερώτημα: γιατί είναι μαλάκες όλοι αυτοί; Η συντριπτική πλειοψηφία δηλαδή. Και βάζω και εμένα μέσα, έτσι; Πάντα δικαιολογώ τους άλλους. Δεν είναι απάντηση: «έτσι γεννήθηκαν». Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο η παιδεία και αν αυτή καταλήγει σε καλλιέργεια. Η όρεξη που έχει ο καθένας να διαβάσει, να ανοίξει το μυαλό του, να μάθει. Κι όμως ούτε αυτή είναι εξήγηση. Πιστεύω ότι σημαντικότατο ρόλο παίζουν τα complex που δημιουργούνται στον καθένα μας και η ανασφάλεια που προκύπτει από αυτά και οδηγεί σε χαμηλή αυτοεκτίμηση. Επίσης, είμαστε όλοι τόσο self involved, που δεν ασχολούμαστε καθόλου με το πως εκλαμβάνει ο άλλος τη συμπεριφορά μας και με το να μπούμε στη θέση του άλλου. Κανένας, μα κανένας πλέον δεν προσπαθεί να δει τις διαπροσωπικές σχέσεις με τα μάτια του άλλου.

Βέβαια υπάρχουν και οι original στόκοι. Άνθρωποι που πραγματικά δεν καταλαβαίνουν χριστό. Είναι εκνευριστικά βλάκες και δεν συνειδητοποιούν καν την απόρριψη. Ξέρεις, απλά δεν καταλαβαίνουν. Το αποθαρρυντικό της υπόθεσης είναι, ότι στην σημερινή κοινωνία τέτοιοι τύποι επιτυγχάνουν. Τι σημαίνει αυτό για τους υπόλοιπους; Ανικανότητα για όσους έχουν βοηθήσει στην επαγγελματική επιτυχία τους και απόγνωση για τους συναδέλφους/παρατηρητές.

Ακούγονται απόλυτα ελιτιστικά όλα αυτά, αλλά δεν είναι καθόλου αυτή η πρόθεσή μου. Έχω απλά αυτό το genuine ερώτημα και δεν είμαι σίγουρη ότι μπορώ να απαντήσω. Pls help!

Υ.Γ. Τα έχει πει και ο Nick Cave…

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: