Χθες το βράδυ πήγα για μια γρήγορη μπύρα στο 7 Jokers. Ως γνωστόν, το 7 Jokers είναι στην ουσία το Μπρίκι. Ίδια διακόσμηση, ίδια μουσική, ίδια καλά ποτά, ίδιος κόσμος πίσω από τη μπάρα. Μια χαρά δηλαδή. Στο Μπρίκι έχω περάσει φανταστικές βραδιές προ 10ετίας. Κάθε μέρα πλατεία Μαβίλη ήμασταν με το Μιχάλη. Ιστορικές στιγμές.

Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι πάω πάντα με καλή διάθεση στο 7 Jokers. Μπαίνω λοιπόν μέσα χθες και υπήρχε κόσμος που κάπνιζε. Είδα τον καπνό κι έγινα ηφαίστειο! Έρχεται η κοπέλα να πάρει παραγγελία και την ρωτάω γιατί καπνίζουν μέσα και μου αρχίζει ένα λογύδριο ότι επιτρέπεται το κάπνισμα εδώ και θα γίνει δικαστικός αγώνας κλπ. Βλέπω και μια αφίσα που έλεγε ότι στις 7/10 θα κλείσουν το απόγευμα το bar για να κάνουν κάποια διαμαρτυρία ενάντια στην απαγόρευση του τσιγάρου, μαζί με διάφορους διανοούμενους, κουλτουριάρηδες, μποέμ.

Κατ’ αρχάς δεν θα ξαναπάω ποτέ. Και δεν θα ξαναπηγαίνω σε κανένα bar όπου καπνίζουν. Κατά δεύτερον μιλάμε για τεράστια καφρίλα! Πόσο στο κόσμο μας είμαστε; Ακόμα και στην Ιρλανδία, όπου είναι οι υπέρτατοι κάφροι, έχουν pub σε κάθε γωνία (κυριολεκτικά) και πίνουν από το μεσημέρι, δεν καπνίζουν σε κλειστούς χώρους. Και μάλιστα ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία ίσχυσε ο νόμος. Σε Ιταλία και Ισπανία, που έχουν και αυτοί το ίδιο «μεσογειακό ταπεραμέντο», όπου κι αν πας για ποτό βλέπεις τον κόσμο να βγαίνει έξω να κάνει το τσιγάρο του.

Αυτό που με εκνευρίζει και στεναχωρεί παράλληλα, είναι ότι ξαφνικά «στρατεύτηκαν» όλοι και ενώθηκαν με κοινό σκοπό το ιερό δικαίωμα του να βρωμίζεις τα ρούχα και τα μαλλιά του διπλανού σου. Γαμώτο μου! Εδώ και 30 χρόνια οδεύουμε σαν χώρα σε μεθοδευμένη αυτοκτονία και κανένας δεν εξεγέρθηκε. Κανένας δεν κατάλαβε. Κανένας δεν τσαντίστηκε. Και τώρα διοχετεύουν αρκετοί αξιόλογοι άνθρωποι, την ενέργειά τους σε μαλακίες. Παλέψτε για το δικαίωμα να καταπατάτε το δικαίωμα του άλλου λοιπόν. Να ένας ωραίος τρόπος να βγάζεις την εγκλωβισμένη αγωνιστικότητά σου. Μας λυπάμαι…

Υ.Γ. Να πω κι ένα καλό για το 7 Jokers. Έχουν Guinness βαρέλι. Είναι κάτι το ωραίο!

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: