Στον Lucien πηγαίνω τακτικά εδώ και 6 χρόνια. Πηγαίνοντας στο Παρίσι, αυτό το μικρούλι bistrot στα Πετράλωνα δεν απομυθοποιήθηκε καθόλου στα μάτια μου. Αντίθετα, έτρεξα να το επισκεφτώ 2 φορές άμα τη επιστροφή μου από την πόλη του φωτός, καθώς είναι ότι κοντινότερο σε γεύση και ατμόσφαιρα, με αυτά που δοκίμασα και έζησα εκεί.

Λοιπόν, το καλύτερο πιάτο στο αγαπητό “Chez Lucien” είναι το entrecote με πουρέ καρότου, σως béarnaise και πατάτες au gratin. Είναι πραγματικά πεντανόστιμο! Επίσης, από τα κυρίως είναι φανταστική η πάπια (κλασσικό δίλημμα: entrecote ή πάπια;), μόνο που σερβίρεται ανά 2 άτομα, οπότε φροντίστε να βρείτε κάποιον από τη παρέα ή γενικά το μαγαζί να την μοιραστείτε (κάθονται όλοι μαζί γύρω από τα 2 τραπέζια που έχει όλα κι όλα το bistrot). Προχωράω τώρα στα … πρώτα πιάτα, καθώς ο ενθουσιασμός μου για τα κυρίως με παρέσυρε και έγραψα στην αρχή γι’ αυτά. Τον χειμώνα ασυζητητί παραγγείλτε κρεμμυδόσουπα. Σερβίρεται σε πύλινο μπολ με κρούστα λιωμένου τυριού και κρουτόν. Αν προτιμάτε σαλάτα, τότε προτείνω σαλάτα σολομού ή σαλάτα με αντίβ (σικορέ). Για γλυκό creme brulee ή αν είναι άνοιξη, φράουλες με ζάχαρη άχνη, λίγη κρέμα γάλακτος και μια ιδέα λεμονιού. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει η μπαγκέτα που είναι η νοστιμότερη που έχω δοκιμάσει στα πάτρια εδάφη (όχι Paul, δεν κάνεις καλή μπαγκέτα).

Το καλό στον Lucien είναι ότι πραγματικά είναι αυθεντικό γαλλικό bistrot και μαγειρεύει απίθανα. Επίσης, είναι το μόνο γαλλικό εστιατόριο στην Αθήνα όπου δεν χρειάζεται να βάλεις υποθήκη το i-pad σου για να πας. Το menu 3 πιάτων (υπεραρκετό σε ποσότητα) κοστίζει 22 ευρώ (η καλύτερη αναλογία ποιότητας-τιμής σε όλη την Αθήνα με διαφορά). Το κρασί είναι extra, αλλά σε πάρα πολύ καλές τιμές. Βρήκα και Cotes Du Rhone χθες και ενθουσιάστηκα!

Αν κάποιος δεν έχει πάει ως τώρα ας τρέξει παρακαλώ.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: