Έχω μια αγάπη για τους κρυμμένους κήπους της Αθήνας είτε αυτοί είναι αναμενόμενοι όπως αυτός ενός νεοκλασικού στην Πλάκα είτε μη όπως αυτοί οι τυχαίοι, ακατέργαστοι χώροι που κρύβονται πίσω από καταστήματα, συνεργεία, εργαστήρια και μικροβιοτεχνίες του ιστορικού κέντρου.

Εκεί, στους βεβαρημένους από τη χρήση χώρους, όπου αν σκάψεις πιθανότατα να βρεις τοξικά απόβλητα, η φύση ξανακάνει την εμφάνισή της. Ακακίες, συκιές, φτέρες φυτρώνουν ακόμη και μέσα σε μισογκρεμισμένα σπίτια κάνοντας την εγκατάλειψη να φαίνεται γλυκιά.

Τέτοια είναι και η περίπτωση του 6 d.o.g.s. Πόσες φορές είχα σκεφτεί ρίχνοντας ματιές από το πίσω παράθυρο του τότε Kinky ότι κάτι πρέπει να γίνει εκεί. Αυτό που δεν είχα καταλάβει είναι το πόσο μεγάλος είναι ο χώρος και το πόσο ψηλά είναι τα δέντρα που κρύβει.

Η διαμόρφωση έγινε από την ομάδα Point Supreme η οποία σεβάστηκε το ακατέργαστο του χώρου παρουσιάζοντας μια πρόταση με μικρό κόστος αλλά δημιουργική.

Η αναμενόμενη νέον πινακίδα «στο βάθος κήπος» σε οδηγεί κατεβαίνοντας λίγα σκαλοπάτια «εις τον κήπον».

Η πρώτη εικόνα αιφνιδιάζει. Χρειάζεται λίγος χρόνος να επεξεργαστείς αυτό που βλέπεις.

Πολυεπίπεδος χώρος σα μικρή εξοχική πλαγιά με ψηλά δέντρα και στρωμένη άμμο θαλάσσης πάνω στην οποία αράζουν άνετα ξύλινα έπιπλα κήπου, ψάθες, μαξιλάρια. Πάνω σε αυτά ο πολύχρωμος, urban κόσμος της Αθήνας ευτυχεί καθώς βρήκε το νέο «βερολινέζικο» στέκι του. «Βερολινέζικο» γιατί ελαφρά θυμίζει τα beach bar της γερμανικής πρωτεύουσας.

Αίσθηση χαλάρωσης, νωχέλειας, θεατρικότητας αλλά και ατέλειωτης ποζεριάς.

Έλλειψη μουσικής. Το Βερολίνο πάλι εδώ.

Σίγουρα η άποψη «σιωπηλός κήπος» ευνοεί την κουβέντα, την γνωριμία και το χάζι. Ακούς τις συζητήσεις των άλλων, μπορείς να παρέμβεις να πεις κάτι. Όπως ο τύπος που μας έδωσε μια παραλλαγή του κλασικού Amaretto Sour με ασπράδι αυγού από την Πορτογαλία. Θα έδινα μια ευκαιρία στη μουσική ωστόσο.

Ποτά νορμάλ, σέρβις γρήγορο, ωραίες οι ποδιές.

Θα υπάγω εις τον κήπον αυτόν ξανά και ξανά.

ΥΓ: Γράφω μόνο καλά μην μου πουν… δεν περνάς δεν περνάς.

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το: